Jandarmadan Servis Araçlari Denetimi

Kayseri Il Jandarma Komutanligi ekiplerince ’Çocuk ve Gençlerin Korunmasina Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlari Denetim Uygulamasi’ yapildi.

Jandarmadan Servis Araçlari Denetimi
Okul çagindaki çocuk ve gençleri; basta uyusturucu maddeler olmak üzere narkotik ve asayis suçlarindan korumak, egitim ve ögretimlerini güvenli bir ortamda sürdürmelerini saglamak, çocuklarin suça sürüklenmesini ve suç magduru olmasini engellemek, zararli aliskanliklardan ve tehlikeli maddelerden korumak maksadiyla; Kayseri Il Jandarma Komutanligi ve bagli birliklerinin katilimiyla ’Çocuk ve Gençlerin Korunmasina Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlari Denetim Uygulamasi’ yapildi. Faaliyet kapsaminda 194 okul kampüsü ve çevresinde bulunan parklar, bahçeler, metruk binalar, tek dal sigara ve uyusturucu madde kullanimi ve satisi olabilecek yerler, alkollü isletmeler, iddia ve tekel bayileri, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonlari genel asayis ve gençler yönünden devriyelerce kontrol edildi. Egitim gören ögrencilerimize Aile Içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Kisim Amirligi personeli tarafindan ’Kisisel Güvenlik ve Suçtan Korunma’ konusunda bilgilendirme yapilarak, Jandarma Çocuk Dergisi ve Kalem kutusu hediye edildi.

Kayseri Il Jandarma Komutanliginca, bölgenin huzur ve güvenligini saglamaya yönelik olarak yürütülen faaliyetlerin, yine halkin destegi ile daha da güçlü ve kararli bir sekilde araliksiz olarak devam ettirilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA