Jandarma Ekiplerinden Ögrenci Servisi Denetimi

Kastamonu Il Jandarma Komutanligi ekipleri, il genelinde okullarin açilmasiyla birlikte ögrenci servislerine yönelik denetimlerine basladi.

Jandarma Ekiplerinden Ögrenci Servisi Denetimi
Kastamonu Il Jandarma Komutanligi ekipleri, il genelinde 2021-2022 egitim ögretim yilinin 2. döneminin baslamasi ile birlikte okul servis araçlarinin karistigi trafik kazalarini önlemek, korona virüs önlemlerine uyulmasini saglamak amaciyla denetimde bulundu. Denetimlerde çocuklarin huzurlu ve güvenli bir ortamda egitim-ögretimlerini sürdürebilmelerini saglamak amaciyla okul servis araçlarina yönelik denetimde yapildi.

Jandarma ekiplerince huzur ve güven uygulamasi kapsaminda, 58 okul ve noktada, 19 trafik timi ve 17 asayis timinin katilimiyla denetim yapildi. Uygulamada 157 ögrenci servis araci denetlenerek eksiklikleri bulunan servis araçlarina çesitli maddelerden trafik idari para cezasi uygulandi. Uygulama esnasinda servis soförlerine ve ögrencilere trafik egitimi verilmis olup, ayrica 2. dönemin baslamasiyla birlikte ögrenciler okullarinda ziyaret edilerek çesitli aktiviteler yapildi. Jandarma ekipleri, çocuklara etkinlikte boyama kitaplari hediye etti.
Kaynak: İHA