Bebegin Ölümüne Iliskin Davada Doktorlara Hapis Talebi

Akciger enfeksiyonu ve solunum yetmezligi sikayetleri nedeniyle tedavi edilirken hayatini kaybeden 6 aylik Miray bebegin ölümüne iliskin davada açiklanan mütalaada sanik doktorlarin ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 6 yil hapis cezasi ile cezalandirilmalari talep edildi. Sanik doktor savunmasinda, "Bakirköy’e taksiyle gidip ilaci alip geldim. Ancak bebek ölmüstü" dedi.

Akciger enfeksiyonu ve solunum yetmezligi sikayetleri nedeniyle Bezmialem Vakif Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde yogum bakimda tedavi görürken hayatini kaybeden 6 aylik Miray Türkkan’in ölümüne iliskin doktor saniklar Nurettin Onur K. ile Elvis K.’nin yargilanmalarina devam edildi. Istanbul 7’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada sanik Elvis K. ve taraf avukatlari hazir bulundu.

Mütalaa açiklandi

Durusmada esasa iliskin mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, Adli Tip Kurumundan alinan raporlarda uygulanan ilaç tedavisinin normal düzeyden yüksek seviyede uygulandigi ve bebegin ölümüne yüksek dozda uygulanan ilacin sebep oldugu kaydedildi. Açiklanan mütalaada, sanik Elvis K.’nin daha önce bu tedaviyi uygulamadigi, ilk defa ölen bebek üzerinde uyguladigini kabul ettigi ve buna ragmen daha önce bu tedaviyi hiç uygulamayan sanik Elvis K.’ye diger sanik Onur K.’nin tedavi uygulamasini devrettigi aktarildi.

Mütalaada, her iki sanigin da tedbirsiz ve özensiz davranislari neticesinde yanlis miktarda ilaç tedavisi uygulayarak Miray bebegin taksirle ölümüne neden olduklari, bu nedenle ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yildan 6 yila kadar hapisle cezalandirilmalari talep edildi.

"Suçlu araniyorsa o ben degilim”

Esasa iliskin mütalaaya karsi savunma yapan sanik Elvis K., pisman oldugunu belirterek, "36 saat durmadan, bilimsel olarak hafiza kaybi olma durumu olmasi bilinmesine ragmen, istegim disinda uzmanlarin gözetimi altinda gündüz ve gece çalistirildim. O bölümün uzmani degildim. Çocugun yogun bakimi uzmani da degildim. Çocugu yogun bakima kabul eden, tedavisini uygulayan da ben degildim. Tedavi kagidini aileye imzalattiran kisi dahi degilim. Çocuk uzmanligi almaya çalisan, verilen görevden kaçinmayan birisiyim. Hocalarin önünde hastanin öldügü gün de ben yogun bakimda uzmanlik ögrencisiydim. Ilacin panzehri mevcuttur. Verildikten sonra 60 dakikada etkisi biter. Fakat hastanede panzehir yoktu. Sonra Bakirköy’de bulmuslar, neden gidip almadilar bilmiyorum. Bakirköy’e taksiyle gidip ilaci alip geldim ancak bebek ölmüstü. Panzehir verilseydi yarim saat içerisinde hallolacakti. Ailenin acisi büyüktür. Suçlu araniyorsa o suçlu ben degilim" ifadelerini kullandi.

Durusmada müstekiler, mütalaaya katildiklarini, Miray bebegin ölümünde her iki doktorun da kusurlu oldugunu söyleyerek saniklarin cezalandirilmalarini talep ettiler.

Sanik Elvis K.’nin avukati ise mütalaayi kabul etmediklerini söyleyerek, sanigin beraatini istedi. Mahkeme, sanik Nurettin Onur K.’nin avukatina esas hakkindaki mütalaaya karsi savunma hazirlanmasi için süre verilmesine hükmederek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA