Baglar Belediyesinden Egitime Destek

Diyarbakir’in AK Partili Baglar Belediyesi, ilçe milli egitim ve halk egitimi isbirligi ile 30 baslik altinda genel, mesleki, teknik ve beceri kazandirma kurslarini baslatti.

Baglar Belediyesinden Egitime Destek
Baglar Belediyesine ait 6 merkezde haftanin bes günü verilen kurslarla her yastaki vatandaslarin ihtiyaçlarina cevap verilirken, istihdam edilen uzman ekiplerle ayni zamanda istihdama da katki saglaniyor. Yetiskinler ve çocuklar için Kur’an’i Kerim, aile ahlaki, el sanatlari, görsel sanatlar, kuaförlük, güzellik, yüzme, muhasebe finans, is güvenligi, dikis-nakis, zeka oyunlari, bilgisayar, 10 parmak daktilo, halk oyunlari, isaret dili, müzik ve müzik aletleri egitimi, okuma-yazma, tekstil, çocuk gelisimi, asçilik, drama ve tiyatro, kadina yönelik siddetle mücadele gibi bir çok baslik altinda uygulanan kurslardaki egitimi, alaninda uzman egitimciler veriyor.

Esi Dürdane Beyoglu ile beraber kurslari ziyaret eden Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, kurslara katilan vatandaslar ve görev yapan egitimcilerle görüstü. Göreve geldikten sonra üç yildir her alanda vatandasin yaninda yer alarak ihtiyaçlarina cevap veren bir belediyecilik örnegi ortaya koyduklarini anlatan Baskan Beyoglu, bu proje sayesinde hem çocuklarin hem yetiskinlerin eksiklerini tamamlayarak is gücü hayatina kazandirilacagini ifade etti.

Kurslara yogun bir talep oldugunu belirten Baskan Beyoglu, “Belediyeler, yerelde halkin taleplerine en kisa yolla cevap bulabilecegi kurumlardir. Bu makamlarin da imkanlarin da tek söz hakki vatandaslarimizdir. Çok amaci bünyesinde barindiran bu proje ile Insallah önemli bir açigi kapatmis olacagiz. Kurslarimizin tüm vatandaslarimiza hayirli neticeler getirmesini diliyorum. Belediyemizin tüm olanaklariyla halkimizin yaninda yer almaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA