Ahlat'ta 'Tekstil Evi' Projesi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yürütülen, Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan bina yapimi finanse edilen ‘Ahlat Tekstil Evi’ projesi hayata geçiriliyor.

Ahlat'ta 'Tekstil Evi' Projesi
Ahlat Kaymakami Fikret Dag, tekstil evini ziyaret ederek son çalismalari yerinde inceledi. Tekstil firmasi yetkilileri ile görüsen Kaymakam Dag, tekstil evinin mart ayi itibariyle tam kapasite çalisacagini belirtti.

Proje kapsaminda makine ekipmanlar ile birlikte 12 milyonluk yatirimi Ahlat’a kazandirdiklarini belirten Kaymakam Fikret Dag, “Atil bir binamizi degerlendirerek Dogu Anadolu Kalkinma Ajansina sundugumuz proje kapsaminda tekstil evi projemizi hayata geçirdik. ‘Çalisan ve Üreten Gençler’ programi kapsaminda DAKA tarafindan finanse edilen ‘Ahlat Tekstil Evi’ yakinda tam kapasite çalismaya baslayacak. Insallah istihdam hedefimiz 100 kisi. Projenin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Dogu Anadolu Kalkinma Ajansina (DAKA), Erkizan Mahallesi Cami, Minare Yaptirma ve Koruma Dernegine ve katki saglayan herkese tesekkür ediyor, hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA