Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre; Marmara, Kiyi ve Kuzey Ege, Dogu Akdeniz ile Antalya, Isparta, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin gece saatlerinden sonra Marmara’nin batisi ile Antalya’nin dogu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor. Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun yüksek kar örtüsünün bulundugu egimli yamaçlarda çig riski bulunmaktadir. Sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Yurtta Hava Durumu
Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, hava sicakligi bati kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacak. Rüzgarin, bati kesimlerde güney ve güneybati, dogu bölgelerde kuzey ve kuzeybati yönlerden hafif ara sira orta kuvvette, Marmara, Ege, Bati Akdeniz’in iç kesimleri ile Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve kisa süreli firtina (40-80 km/saat) seklinde esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve az bulutlu 8

Istanbul: Az bulutlu, zamanla parçali ve çok bulutlu aksam saatlerinden sonra saganak yagisli 13

Izmir: Az bulutlu zamanla parçali ve çok bulutlu ögle saatlerinden sonra saganak yagisli 15

Adana: Az bulutlu zamanla parçali ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra saganak yagisli 16

Antalya: Az bulutlu zamanla parçali çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra dogu kesimleri ile aksam saatlerinden sonra il geneli saganak yagisli (Yagislarin gece saatlerinden sonra dogusunda kuvvetli olmasi bekleniyor.) 17

Samsun: Parçali ve az bulutlu 15

Trabzon: Parçali ve az bulutlu 11

Erzurum: Parçali ve az bulutlu -1

Diyarbakir: Parçali ve az bulutlu 9
Kaynak: İHA