Suriyeli Aile Dolandirilmaktan Son Anda Kurtuldu

Kahramanmaras’ta telefon dolandiricilarinin tuzagina düsen Suriyeli aileyi polis kisa sürede bularak dolandirilmaktan kurtardi.

Suriyeli Aile Dolandirilmaktan Son Anda Kurtuldu
Alinan bilgiye göre, merkez Dulkadiroglu ilçesinde bir telefon dolandiricisi, Suriye uyruklu 45 yasindaki Mahmut Eltürk’ün esini telefonla arayarak kendisini ’Türk istihbaratçisi’ olarak tanitti.

Dolandirici, “Ben Ankara’dan görevlendirildim. DEAS terör örgütüne kaydin yapilmis. Esin de sen de kimseye haber vermeden evinde ne kadar altin para varsa hemen bana getir. Paraniz ve degerli esyalariniz varsa yakaladigimiz terör örgüt üyeleri ile parmak izi arastirmasi yapacagiz" dedi.

Bunun üzerine esi, Mahmut Eltürk’ü arayarak, “Bizi ariyorlar çabuk eve gel” dedi.

Is yerinden eve giden Eltürk, 51 gram altini alarak arabasina bindi. Eltürk’ün çalisma arkadaslarinin süphelenmesi üzerine durum polise bildirildi.

Kisa sürede kamera ve dar alan çalismasi yapan Kahramanmaras polisi, Eltürk’ü Dulkadiroglu ilçesi Yahya Kemal Mahallesi’nde yakaladi.

Suriye asilli Mahmut Eltürk’ün tercümani Mustafa Baki ise olayi söyle anlatti:

“Mahmut Eltürk is yerinde çalisirken hanimi kendisini ariyor ve eve gelmesini istiyor. Telefonda birileri hanimini aramis. Dolandirici, Mahmut Eltürk ve esine evde ne kadar altin varsa posete koymasini istemis. Kadin ile konusan zanlilar, parayi kocasina vermesini istemisler. Daha sonra Mahmut Eltürk’ü arayan zanlilar, Dulkadiroglu Belediyesinin oraya, daha sonra çarsiya gitmesini istemisler. En son kuyumcuya gitmesini ve altinin sahte olup olmadigini ögrenmek istemisler. Mahmut Eltürk de kuyumcuya gitmis ve altinin sahte olup olmadigin sormus. Altini bozdurmasini istemis ve ne kadar tutugunu sormus ve parayi bozdurmus. Daha sonra biz polise haber verdik. Sag olsun polisler parayi dolandiriciya vermeden Eltürk’ü buldular” dedi

Eltürk, parasini dolandiricilara kaptirmayan polislere ise tesekkür etti
Kaynak: İHA