Okul Çevrelerinde Güvenlik Tedbirleri

ögretim yilinin huzur ve güven içerisinde sürdürülebilmesi için çocuklarin ve gençlerin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlugun engellenmesi için tüm kurumlarla esgüdüm halinde hareket ettiklerini söyledi.

Okul Çevrelerinde Güvenlik Tedbirleri
2021/2022 egitim-ögretim yilinin ikinci döneminde okul çevrelerinde alinacak güvenlik tedbirleri, korona virüsü vakalari ve asilama çalismalarinin son durumu, metruk binalarin tespiti ve yikimi ile hurda ve atil araçlarla ilgili yürütülen çalismalarin görüsüldügü toplanti, Vali Doç. Dr. Zülkif Dagli’nin baskanliginda Samsun Vali Yardimcisi Hasan Öztürk, ilçe kaymakamlari ve ilgili kurum yöneticilerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Egitim-ögretim yilinin huzur ve güven içerisinde sürdürülebilmesi için çocuklarin ve gençlerin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlugun engellenmesi için tüm kurumlarla esgüdüm halinde hareket ettiklerini ve servis araçlariyla ilgili denetimlerin de hassasiyetle sürdürülecegini dile getiren Vali Dagli, uyusturucu ve uyusturucu maddelerin saklanmasi ve kullanilmasi noktasinda önemli bir sorun teskil eden metruk binalarin yikimi konusundaki çalismalarin da gelecegin teminati yavrularin korunmasi anlaminda büyük önem arz ettigini söyledi.



Soguk hava sartlarinin etkisinin sürdügü bu dönemde kalacak yeri olmayan vatandaslarin tespiti yapilarak, barinmalarinin saglanmasi ve ihtiyaçlarinin giderilmesi konusunda ilçe kaymakamlara talimatini yineleyen Vali Dagli, terk edilmis, hurda, âtil, buluntu, hasara ugramis ve kullanilamaz hale gelmis araçlarin, olusturduklari görüntü ve çevre kirliliginin yani sira patlama ve yanma riski de tasimalari nedeniyle kamu düzeni ve güvenligini de tehdit edici bir unsur olduguna dikkat çekerek, Içisleri Bakanligi’nin ‘Hurda/Âtil Araçlarin Toplatilmasi’ konulu genelgesi dogrultusunda bu kapsamdaki araçlarin kaldirilmasiyla ilgili çalismalarin titizlikle takip edilmesini istedi.
Kaynak: İHA