Medeniyetler Sehri Kozan'a Davet

Efes’in 5 kat büyüklügünde Anavarza antik kentine sahip, 7 kaleli Adana’nin Kozan ilçesi, tarih ve doga turizminin yaninda spor müsabakalarina ev sahipligi yapiyor. Son olarak Oral Arslan Genç Erkekler ve Kadinlar Türkiye Ferdi Boks Sampiyonasi’nda bin kisilik misafiri agirlayan Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan, tarih, doga ve spor tutkunlarini önümüzdeki günlerde Kozan’a davet etti.

Medeniyetler Sehri Kozan'a Davet
Baskan Özgan, Adana merkeze 70 kilometre uzakliktaki Kozan ilçesinin insanlik tarihine isik tutan tarihi Anavarza antik kentinin, konaklari ve dogasi ile turizmden büyük beklenti içinde oldugunu söyledi.

Ilçenin ekonomik, kültürel ve turizm alaninda kalkinmasi için tüm kurumlar ile is birligi içinde Türkiye’nin turizmde büyüyen ilçesi olma yolunda hizla ilerlediklerini ifade eden Özgan, "Son olarak ilçemizde Oral Arslan Genç Erkekler ve Kadinlar Türkiye Ferdi Boks Sampiyonasi’na ev sahipligi yaptik. Sporcularimiz, federasyon yöneticilerimiz bashakemlerimiz ilçemizden mutlu gittiler. Kozan halki ev sahipligini en güzel sekilde yerine getirdi. Tüm kurumlarimiz, valimiz ile muhtesem bir ev sahipligi yaptik" dedi.



"Misafirlerimizi tarihi konaklarimizda agirliyoruz"

Kozan’in Medler, Persler, Roma, Bizans, Anadolu, Selçuklu, Osmanli sancak merkezi olan bir kent oldugunu anlatan Baskan Kazim Özgan, söyle devam etti:

"Cumhuriyetin ilk yillarinda il merkezi görevini üstlenmis, Adana’mizin incisi olan bir ilçe. Geçmisin izlerini ilçemizde Efes antik kentinin 5 kat büyüklügünde ve insanlik tarihine isik tutacak bir tarihi antik kente sahibiz. Anadolu’nun en önemli Zafer Taki Anavarza antik kentimizde bulunuyor. Kozan Kalesi, Kilikya Manastiri, Anadolu’nun en önemli Memluklardan kalma Hoskadem Cami ulu cami sifatinda olan bir camimiz. Tarihi Mustafa Kemal Sokak, Yigenoglu Sokak, dizi çekimlerine ev sahipligi yapan tarihi çarsimiz, konaklarimiz ile kültürel mirasimizi korumaya devam ediyoruz. Birçok tarihi konagimizi restore ettik. Topuzlar Konagini da ilçemiz turizmine kazandirdik. 15 senedir kültürel mirasi koruma mücadelemiz sürecek. Yapici Konagimizda Boks Federasyonu yöneticilerimizi agirladik.”

Sadece tarih turizmi degil dogasi, yöresel ürünleriyle de Kozan’in önemli bir kent oldugunu anlatan Baskan Özgan “Dagilcak Milli Parki, Kozan Baraj gölümüz, Bucak dogal parklarimiz. Narenciyenin baskenti olan marka portakalimiz, Kuytucak nari, keçi boynuzu bu topraklarda yetismekte. Iddia ediyorum Türkiye’nin en lezzetli portakali ve nari bölgemizde yetisiyor. Kadinlarimizin üretimini destekliyor markalasan ürünlerimizi kadinlarimizin ev ekonomilerine katki sunarak yöresel ürün pazarinda ülkemize e ticaret ile yurdun dört bir yanina ulasiyoruz. Ve buradan tüm Türkiye’ye seslenmek istiyoruz ’Gel gör Kozani’ diyoruz ve ’Kozan’a gel cigerimi ye’ diyerek tüm doga, tarih, spor tutkunlarini ilçemize davet ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA