Kenevir Üretim Izni Müracaatlari Basladi

SAMSUN – Samsun Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, “Yönetmelik kapsaminda kenevir üretmek isteyen üreticilerimizin 1 Nisan tarihine kadar en yakin kaymakamlik veya ilçe tarim ve orman müdürlügüne müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

Kenevir Üretim Izni Müracaatlari Basladi
Samsun’un ruhsatli üretim yapilabilecek iller arasinda oldugunu, üretimi yapilan kenevirin tohum ya da elyaf (lif) amaçli olarak yetistirilebildigini belirten Müdür Saglam, “Yönetmelik hükümlerine göre tohum ve elyaf (lif) disinda kenevir üretimi söz konusu olmayip, yasal izin almadan üretim yapilan kenevirler ruhsatsiz üretim olarak degerlendirilecektir. 1 Nisan tarihi sonrasinda kenevir üretimi için yapilan Çiftçi Kayit Sistemi kaydi ile kenevir üretim izin basvurusu kabul edilmeyecektir. Yönetmelik hükümlerine uygun sartlari tasiyan parsel ve üreticilere üretim izni üretim yapilan parselin kayitli oldugu mülki amirlik (ilçede kaymakam ilde valilik makami) tarafindan verilmektedir. Kenevir üretimi yapmak isteyen üreticilerimizin yönetmelikle belirlenen tarihler arasinda gerekli müracaati yapmalari magduriyeti önleyecektir” diye konustu.

Basvuru için gereken belgeler ise söyle:

“Nüfus kayit örnegi, üretim yilina iliskin Çiftçi Kayit Sistemi (ÇKS) belgesi, üretim yerinin toplam yüzölçümü ile ada/parsel numarasini gösterir kroki, basvuru sahibinin kenevir yetistiriciligi amacini belirtir yönetmeligin Ek-1’de yer alan örnege uygun basvuru formu (ilçe tarim ve orman müdürlügünden temin edilebilir), çiftçinin daha önce izinsiz kenevir ekme, uyusturucu imal etme, dagitma, ticaretini yapma veya kullanma suçu islemedigine, yetistiricilik izni verilmesini müteakip yönetmelik hükümlerine uygun olarak hareket edecegine iliskin Ek-2’de yer alan örnege uygun taahhütname (ilçe tarim ve orman müdürlügünden temin edilebilir).”
Kaynak: İHA