ESOGÜ Dünya Siralamalari Listelerinde

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bilimsel yayinlari ile 11 siralama kurulusunun (URAP, ARWU, CWUR, LEIDEN, NTU, QS, RUR, SCIMAGO, THE, USNEWS ve WEBOMETRICS) 8’inde bulunarak dünya siralamalari listelerinde yer aldi.

ESOGÜ Dünya Siralamalari Listelerinde
ODTÜ URAP (University Ranking by Academic Performance) Arastirma Laboratuvari “2021 Yilinda 203 Üniversitemizin 11 Dünya Genel Siralamasindaki Durumu” basligindaki raporu revize etti. Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bilimsel yayinlari ile 11 siralama kurulusunun (URAP, ARWU, CWUR, LEIDEN, NTU, QS, RUR, SCIMAGO, THE, USNEWS ve WEBOMETRICS) 8’inde bulunarak dünya siralamalari listelerinde yer aldi. ESOGÜ, liste siralamasindaki bu yeri ile Türkiye’deki 203 üniversite arasinda 16. siraya yerlesti. 2020 yili verilerine göre 7 listede yer alan ESOGÜ, Türk üniversiteleri arasinda 20. sirada bulunuyordu.

URAP 2021 raporuna göre dünya siralamalarinda 8 listeye girme basarisi gösteren üniversiteler arasinda Marmara Üniversitesi, Sabanci Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi de bulunuyor. 2021 yili dünya genel siralamalarindan en az birinin ilk 500’ünde ise 10 Türk üniversitesi yer aliyor.
Kaynak: İHA