Erzincan'da Kitap Fuari Açildi

Erzincan’in düsman isgalinden kurtulusunun 104’ncü yil dönümü münasebetiyle düzenlenen “Kültür Sanat Günleri” etkinlikleri kapsaminda kitap fuarinin açilisi yapildi.

Erzincan'da Kitap Fuari Açildi
13 Subat Erzincan’in kurtulusunun 104’ncü yili münasebetiyle “Erzincan Kültür Sanat Günleri” kapsamina etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Gerçeklestirilen etkinlikler kapsaminda kitap fuarinin açilisi yapildi. Halk oyunlarinin oynanmasiyla baslayan program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti.

Fuar açilisinda konusma yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan’in nüfusa oranla ülke genelinde en çok kitap okuyan ilk 10 il arasinda oldugunun altini çizerek, “Okumayi, sanal ve sosyal medyadan dolayi yavas yavas terk ediyoruz, terk ettigimiz zamanda kitaplarla bulusamiyoruz. Nesiller arasi diyalogu saglayamiyoruz, kitap okumada ilk ondayiz insallah, ilk siralara çikacagiz, Böylelikle geçmisiyle barisik, ecdadina saygili, yasadigi topragin kiymetini bilen nesiller olarak hayatimizi idame ettirecegiz” dedi.

Erzincan Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinin her birinin Erzincan halkindan, ögrencilerden ve halktan gelen talepler dogrultusunda olusturulan etkinlikler oldugunu belirten Valimiz Makas, "Oku diye baslayan bir dinin, bir siarin evlatlariyiz. Bugün burada açilisini yapacagimiz Kitap Fuariyla 8’i yerel olmak üzere 33 yazarimiz ve 70 yayinevimiz 10 gün boyunca bizlerle olacak. Bu fuarda 150 bin kitapla can Erzincanlimizi bulusturacagiz. Kitap fuarinin ve bir hafta boyunca sürecek olan tüm etkinliklerin hayirli olmasini diliyor, tüm hemserilerimizi hem kitap fuarina hem de diger etkinliklere davet ediyorum” diye konustu.

Daha sonra Vali Mehmet Makas ve beraberinde ki il protokolü kurdele kesiminin ardindan fuardaki stantlari gezerek, kitaplar ve yayinlar hakkinda bilgiler aldi.

Erzincan Belediye Baskanligi bahçesinde kurulan Erzincan Kitap Fuari’nin açilisina il protokolünün yani sira sivil toplum kurulusu temsilcileri, çok sayida vatandas ve ögrenciler katildi.

Açilisi gerçeklestirilen kitap fuari 17 Subat 2022 tarihine kadar açik kalacak.
Kaynak: İHA