Amasya'da KGYS Ile Trafik Denetimi

Amasya’nin Tasova ilçesinde emniyet ekiplerince, KGYS ile ilçe merkezinde trafik denetimi gerçeklestirildi.

Amasya'da KGYS Ile Trafik Denetimi
Tasova Ilçe Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirligi ekiplerince, kent güvenlik yönetim sistemi (KGYS) ile Tasova ilçe merkezinde trafik denetimi yapti.

Araç sürücülerinin yani sira trafik kurallarini ihlal edenleri de KGYS ile tespit ederek ceza kesen trafik ekipleri; kirmizi isik ihlali, emniyet kemeri kullanilmamasi, araç içinde cep telefonu ile konusulmasi, hatali park, yaya geçidi ihlali, ters yön, yasak olan yerlerde park etmek, ikinci sira parktan ve yaya önceligi gibi ihlallerden dolayi idari yaptirim uyguluyor.

Ilçede, vatandaslarin can ve mallarinin korunmasi adina trafik güvenliginin saglanmasina yönelik, KGYS kameralari kullanilarak 7 gün 24 saat trafik kurali ihlallerini tespit eden trafik polisleri, kurallari ihlal eden kisilere de ceza yaziyor.

KGYS ile artik emniyet kemeri takmayan, araçta telefonla konusan, park ihlali yapan, kirmizi isikta geçen, yaya geçidini kullanmayan sürücü ve yayalarin anlik olarak tespit edildigini aktaran Ilçe Emniyet Müdürlügü yetkilileri, sürücülerin kazalarda önemli oranda yaralanma riskini azaltan emniyet kemerlerini takmalari ve motosiklet sürücülerinin ise kask kullanmalari ricasinda bulundu.
Kaynak: İHA