Karadag'da Hükümet Düstü

Karadag’da hükümet, parlamentodan güvenoyu alamamasi sonucu düstü.

Karadag'da Hükümet Düstü
Karadag’da haftalarca süren siyasi kriz derinlesti. Basbakan Zdravko Krivokapiç liderligindeki koalisyon hükümeti, parlamentoda gerçeklestirilen oturumda güvenoyu alamayarak düstü. Muhalefet partilerinin yani sira koalisyonun küçük ortagi olan ilerici Birlesik Reform Eylemi (URA) Partisi de hükümetin aleyhinde oy kullandi. URA milletvekili Milos Konatar, "Isler yolunda gitmiyor. Bir çözüm sunmak ve ülkenin Avrupa gelecegi adina yeni bir asamaya geçmesi bizim sorumlulugumuzdur" dedi.

Muhalefetteki Sosyalist Demokrat Parti’den Danijel Zivkoviç de, "Bugün zaferle övünme günü degil. Karadag’i bir krizden çikarmak için önümüzde ciddi bir yol var" dedi.

Basbakan Krivokapiç ise oylamanin yapildigi oturuma katilmadi.

Krivokapiç hükümeti, Covid-19 salginini yönetememek, yatirim yapmamak, istihdam olusturmak ve Avrupa entegrasyonunda yavas yol almakla elestiriliyordu.
Kaynak: İHA