Semdinli'den Idlib'e Iyilik Eli

Hakkari’nin Semdinli Müftülügü tarafindan düzenlenen yardim kampanyasinda toplanan malzemeler Suriye’nin Idlib kentine gönderildi.

Semdinli'den Idlib'e Iyilik Eli
Semdinli Müftü Vekili Hakki Demirel, 11’inci yilina giren iç savasta tarihin gördügü en büyük insanlik dramlarindan birini yasayan Suriye’de her geçen gün yürek yakan görüntülerin ortaya çiktigini belirtti.

Demirel, "Suriyeli kardeslerimiz canlarini kurtarmak için ellerine geçirebildikleri birkaç parça esyayla Türkiye sinirina siginmaktadir. Sinirlarimiza yakin bölgelere siginan kardeslerimizin acilarini bir nebze olsun dindirebilmek amaciyla müftülügümüz ile vakif subemiz tarafindan düzenlenen yardim kampanyasi kapsaminda ilçemiz genelinde din görevlileri ve fedakar halkimizin katkilariyla yaklasik üç kamyon yasam malzemesi toplandi. Bu konuda yardimlarini esirgemeyen hayirsever Semdinli halki ile gece gündüz demeden toplanmasina katki sunan din gönüllüsü kardeslerimi cani gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Ilçe Kaymakami Muhammed Tugay, Belediye Baskani Tahir Sakli, Ilçe Müftü Vekili Hakki Demirel, din görevlileri ve vatandaslarin katilimiyla gerçeklestirilen törende yapilan dualar esliginde yasam malzemeleri yüklü araçlar Idlib’e dogru yola çikarildi.
Kaynak: İHA