Mus'ta 10 Metrelik Karla Mücadele

Mus’ta 10 köy ve 21 mezra ulasiminin saglandigi Üçevler grup köy yolunda çig tehlikesine ragmen çalisma yürüten il özel idaresi ekipleri, 10 metrelik karla mücadele ediyor.

Mus'ta 10 Metrelik Karla Mücadele
Kentte etkili olan kar yagisinin ardindan bölgede tipi ve firtinanin etkisi devam ediyor. Karla mücadele çalismasi yapan il özel idaresi kar kaplanlari, kar kalinliginin tipi ve firtina nedeniyle 10 metreye ulastigi bölgelerde zorlu çalisma yürütüyor. Zorlu cografyadaki 10 köy ve 21 mezra yolu ulasiminin saglandigi Üçevler grup köy yolunda çig tehlikesine ragmen yol açma çalismasi yürüten ekipler, karli daglari asarak köylere ulasim vermeye çalisiyor. Zaman zaman yol çizgisinden asagi düsen is makineleri, bulunduklari yerden güçlükle çikarilarak çalismaya devam ediyor.

“Çig tehlikesi var”

10 köy ve 21 mezranin bulundugu Üçevler grup köy yolunda çalistiklarini anlatan operatör Osman Korkmaz, firtina ve tipi nedeniyle kar kalinliginin 10 metreyi geçtigini söyledi.

1 kilometrelik yolu 2 saatte zorlukla açtiklarini vurgulayan Korkmaz, “Güçlükle ilerliyoruz. Çig tehlikesi var. Kar kütleleri zaman zaman is makinesinin üzerine düsüyor. Ekipler olarak çalismalarimiz devam ediyor” dedi.



“Yer yer 10 metrelik kar kütleleri bulunmakta”

Il Özel Idaresi Ekip Sefi Hakan Çolak ise ekipler olarak su anda 10 köy ve 21 mezrasi bulunan Üçevler grup köy yolunda bulunduklarini belirterek, “Tipi ve firtina nedeniyle kapanan yollarda yer yer 10 metreyi bulan kar kütleleri bulunmakta. 7/24 esasina göre çalismaktayiz. En kisa zamanda köylerimize ulasmayi hedefliyoruz. Çig tehlikesi ve firtinadan dolayi ekiplerimiz çalismakta baya zorluk çekiyor. Her seye ragmen köylere ulasimi saglayacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA