Eyüp Sultan'da Regaip Kandili Coskusu

Istanbul’da vatandaslar, Regaip Kandili’nde Eyüp Sultan Camii’ne akin etti. TBMM Baskani Mustafa Sentop ve Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, yatsi namazini kildiktan sonra vatandaslarin kandilini kutladi.

Eyüp Sultan'da Regaip Kandili Coskusu
Regaip Kandili’nde Istanbullular yagisli havaya ragmen Eyüp Sultan Camii’ne akin etti. Vatandaslarin yani sira Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Mustafa Sentop ve Istanbul Valisi Ali Yerlikaya da yatsi namazini eda etmek ve Regaip Kandili için Eyüp Sultan Camii’ne geldi. Aileleriyle birlikte camiye gelen vatandaslar, cami içinde yer bulamayinca avluda namaz kildi. Eyüp Sultan Hazretleri’nin kabri basinda da dua eden vatandaslar, Kur’an-i Kerim okudu.

“Bu manevi iklimde çocuklar büyüsün, çocuklar faydalansin baska da bir istegimiz yok”

Isviçre’den geldigini söyleyen Ismail Altuel, “Ben Isviçre’de yasiyorum. Özellikle biz disardan gelenler için çok daha degisik. Biz 3-4 günlügüne buraya geldik çocuklarla, kandilin denk gelmesi ile birlikte Eyüp Sultan Camii’ne geldik. Burada yatan mübarek insanlarin hürmetine bu camiye gelmek istedik. Yolda gelirken kizima da söyledim, burada yatan kisilerin kim olup olmadigini arastirmasini istedim. Yolda gelirken bilgilendiler. Bu manevi iklimde çocuklar büyüsün, çocuklar faydalansin baska da bir istegimiz yok” dedi.

Dua etmek için geldigini söyleyen baska bir vatandas ise, “Eyüp Sultan’in zaten her zaman motivasyonu, atmosferi çok güzel oluyor. Her geldigimizde gözlerimiz doluyor. Savaslar olmasin, çocuklar savasa maruz kalmasin. Herkes baris içinde olsun, ben baska bir sey istemiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA