Kars'ta Agir Silah Atislari Yapilacak

Kars’ta geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen Sehit Astsubay Üstçavus Ilhan Hamli Kars Atis ve Tatbikat Alaninda 10 Mart-30 Nisan 2022 ve 10-30 Mayis 2022 tarihleri arasinda agir silah atislari icra edilecek.

Atislar nedeniyle vatandaslarin, belirlenen bölgelerde hiçbir tarim ve hayvancilik faaliyetlerinde bulunmamasi, araziye giris-çikis yapilmamasi, bölge yakinlarinda mühimmata benzer tanimlanamayan cisim bulundugunda oynanmamasi, kurcalanmamasi ve bulundugunda 14. Mekanize Tugay Komutanligina veya Il Jandarma Komutanligina bilgi verilmesi gerektigi bildirildi.

Atis Yüksekligi: Atislar 14.000 feet tavanini asmayacak . Atislar, hava yollarinin uçus emniyeti için havaalani yönetimi ile koordine yapilmasi suretiyle gerçeklestirilecektir.
Kaynak: İHA