Egirdir E-Sinav Merkezi Hizmete Açildi

Milli Egitim Bakanligi Ölçme, Degerlendirme ve Sinav Hizmetleri Genel Müdürlügü, Bilgi Islem Dairesi Baskanligi, Özel Ögretim Kurumlari Genel Müdürlügünün 81 ilde baslattigi e-Sinav salonunun açilmasi projesi kapsaminda Egirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda olusturulan Egirdir e-Sinav Salonu hizmete açildi.

Egirdir E-Sinav Merkezi Hizmete Açildi
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda olusturulan e-Sinav salonu açilis törenine, Isparta Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur, Sube Müdürü Abdurrahim Tan, Egirdir Kaymakami Adem Çelik, Belediye Baskani Veli Gök, Egirdir Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Armutoglu, Sube müdürleri ve okul müdürleri katildi.

E-Sinav Salonunun açilisi sonrasi bir konusma yapan Isparta Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur, ’’Egirdir e-Sinav Merkezi Egirdir’in yani sira çevre ilçelere de ciddi derecede bir destek olacak. Vatandaslarimiz burada sinava girecekler, sinav bittikten sonra da hemen sinav sonuçlarini disaridan ögrenebilecekler ayrica bugün itibariyle insallah BILSEM açilis onayimiz da geldi. Egirdir BILSEM’i de kazanmis oldu’’ diye konustu.

E-Sinav Merkezinin Egirdir’e açilmasindan dolayi memnuniyetini belirten Kaymakam Adem Çelik, "e-Sinav Merkezinin hem Egirdir ilçemize hem de diger çevre ilçelerimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Çok güzel bir is oldu. BILSEM ile birlikte insallah taçlandiracagiz. Egirdir ve diger ilçelerimize çok fayda saglayacak. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

E -sinav merkezinde öncelikli olarak Motorlu Tasit Sürücü Kursiyerleri E sinav uygulamasi, ilerleyen asamalarda Kalfalik, Ustalik ve Usta Ögreticilik E sinav uygulamalari, Amatör Telsizcilik E Sinavi ve Açik Ögretim Sinavlari gerçeklestirilecek. Egirdir E-Sinav merkezi Egirdir ilçesi basta olmak üzere Sütçüler, Gelendost, Aksu ilçelerinden gelecek kursiyerlere de hizmet verecek.
Kaynak: İHA