28 Subat Postmodern Darbesi Protesto Edildi
AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi tarafindan 28 Subat Postmodern Darbe’nin 25. yili dolayisiyla basin açiklamasi yapildi. Basin açiklamasinda konusan AK Parti Afyonkarahisar Il Baskan Yardimcisi Kadir Satilmis, “28 Subat da 15 Temmuz gibi vesayetçi sistemin disa yansiyan bir suretidir” dedi.

Baskan Yardimcisi Kadir Satilmis açiklamasinda, 25. yilini geride birakan ve ‘post-modern’ darbe olarak adlandirilan 28 Subat süreci, millettin inancina, iradesine, degerlerine, insan haklarina, demokrasiye ve özgürlüklere yapilan fiili bir darbe oldugunu söyledi.
Satilmis açiklamasina söyle devam etti:
“Motivasyonunu 27 Mayis darbesinden alan 28 Subat; bir darbenin tarihi oldugu gibi vesayetin, antidemokratikligin, karanlik bir zihniyetin de ismi olarak tarihe geçmistir. 28 Subat’ta sözde ‘irtica tehdidi’ ile medya, darbeci zihniyete ram olarak ‘Topyekün Savas’ mansetleri atmis, Ankara sokaklarinda tanklar yürütülmüs, anti-demokratik MGK kararlari alinmis, ‘demokrasiye balans ayari’” denilerek dönemin hükümeti istifaya zorlanmistir. ‘1000 yil sürecek’ dedikleri 28 Subat Post-Modern darbesi ile insanlar ayrimci, ötekilestirici, insan haklarina aykiri uygulamalara maruz birakilmis, milyonlarca insanin hayati karartilmistir” dedi.
