Terörden Arinan Tunceli'de Vatandaslar Kayak Festivaline Akin Etti

Bir zamanlar terör ile anilan simdilerde ise huzur kenti olarak bilinen Tunceli’nin Ovacik ilçesinde düzenlenen kayak festivaline vatandaslar akin etti. Ilki gerçeklesen festivalde renkli görüntüler ortaya çikti.

Terörden Arinan Tunceli'de Vatandaslar Kayak Festivaline Akin Etti
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 2015 yilinda 5 milyon liralik yatirimla hizmete sokulan Ovacik Kayak Merkezi, dogal ortami ve kar kalitesiyle her yil çok sayida yerli ve yabanci turisti agirliyor. Bin 200 metre uzunlugunda kayak pisti, telesijeyi ve 70 yatak kapasiteli oteli de bulunan merkez, bu yil ilki düzenlenen kayak festivali ile vatandaslarla bulustu. Gençlik ve Spor Bakanligi, Tunceli Valiligi ve Firat Kalkinma Ajansi tarafindan ilki düzenlenen ‘Tunceli Ovacik Kar Festivali’ne çok sayida vatandas katilirken, festival renkli görüntülere sahne oldu. Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda, parasüt ve kayak gösterileri, miniklerin kizak ve kayak gösterileri, halat çekme yarisi, karda güres gösterisi, okçuluk gösterisi ve halk oyunlari gösterileri yer aldi. Festivalde Vali Mehmet Ali Özkan, vatandaslarla halat çektikten sonra halaylara eslik etti. Ilki düzenlenen festival yogun bir katilimla gerçeklesirken, Vali Özkan bu tür festivallerin devaminin gelecegini aktardi.

"Munzur artik terörle degil, türkülerle ve senliklerle aniliyor"

Festivalde açiklamalarda bulunan Vali Özkan, “Bir zamanlar kim derdi Munzur Nehri’nin kenarinda Munzur Vadisi’nden binlerce gönül, binlerce insan gelip geçecek, Munzur’un yani basinda Ovacik’ta kayak tesisimizde senlige katilacak. Çok sükür ne günlerden ne günlere geldik. Ben bu vesile ile buradan sehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bugünlerde emegi olan basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere, ki Cumhurbaskanimizin kararliligi ve feraseti ile bakanlarimizin destegi ve yigitlerimizin de gayreti ile bugünlere geldik. Insallah Tunceli’miz ve Ovacik ilçemiz bir tarim, turizm, spor ve saglikli yasam olma yolunda süratle emin adimlarla gelecege dogru yürüyor ve yürümeye devam edecek. Gelen bütün hemserilerimize ve gençlerimize tesekkür ediyorum. Munzur artik türkülerle, senliklerle senlenip gönüllerle bulusuyor. Insanlarimiz doga harikasi ilimizde huzurla, mutlulukla ve coskuyla yasiyor. Sadece ilimizdeki ve civar ildeki hemserilerimizi degil bütün Türkiye’de ve yurt disindaki hemserilerimizi de ilimize bekliyoruz. Insallah her zaman güzel günlerde bulusacak, her zaman güzel günlerde coskuyla eglenecegiz. Festivallerimiz, gönül bulusmalarimiz sadece bugünle kalmayacak, bundan sonrasinda programlarimiza devam edecegiz” dedi.



"Tunceli olarak güzelliklerimiz ve tabiat harikasi yöremizle anilmak istiyoruz"

Dogu Anadolu ve Tunceli’nin bölgenin, hatta ülkenin en güzel cografyalarindan birisine sahip oldugunu aktaran Vali Özkan, “Ama maalesef yillarca bir takim terör örgütleri ve uzantilari, milletimizin huzuru ve gönlü üzerinde oyun oynamaya kalkan eller bu cografyayi, bu güzelim insanlari maalesef hep karanlikta biraktilar. En son geldigimiz noktada Cumhurbaskanimizin feraseti, bakanlarimizin kararliligi ve yigitlerimizin gayreti ile artik Dogu Anadolu Bölgemizi cosku ve gönüllerle yasama firsati bulduk. Insallah Tunceli’de birbirini takip eden festivaller, gönül bulusmalari bundan sonra da hep olacak. Tunceli olarak güzelliklerimiz ve tabiat harikasi yöremizle ve gönlü bol insanimizla taninmak ve anilmak istiyoruz. Ilimiz genelinde müthis derecede turizm, spor ve saglik yatirimlari devam ediyor. Bunun yani sira Tunceli olarak bir tarim kenti de olarak anilmak istiyoruz. Tarimsal alanda da müthis yatirimlarimiz var. Bu yil Ovacik ilçemizde yaklasik 70 milyona yakin turizm, tarim, egitim ve vatandaslarimizin yasamini kolaylastiracak birçok hizmetimiz var. Bugünleri gördük sükürler olsun. Insallah güzel günlere dogru hep beraber hemserilerimizle ve dostlarimizla birlikte yürümeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA