Mamak Kadin Kooperatifi Hizmete Açildi

Mamak Belediyesi, Mamak Kadin Kooperatifi Üretim Merkezi’ni hizmete açti.

Mamak Kadin Kooperatifi Hizmete Açildi
Hem kadin istihdamina katki saglamak hem de ilçe genelinde tarimsal faaliyetlere canlilik kazandirmak için hayata geçen MAKKOP’un açilisina Mamak Kaymakami Ali Sirmali, Mamak Belediye Baskani Murat Köse ve çok sayida vatandas katildi.

Bölgede yüzyillara sari kadim tatlari unutturmadan dogal yöntemlerle üretimi desteklemeye devam ettiklerini belirten Mamak Belediye Baskani Köse, “Mamak Kadin Kooperatifi’yle birlikte kadin istihdamina katki saglamanin yani sira her yastan Mamakli’nin ekolojik köylerimiz ve bahçelerimizle beraber dogayla iç içe yasayacaklari alanlar olusturuyoruz” dedi.



"Mamak tarim ve üretimle aniliyor"

Mamak’in artik tarim ve üretimle anilmaya baslandiginin altini çizen Baskan Köse, “Mamak Kadin Kooperatifi’yle birlikte kadin istihdamina katki saglamanin yani sira her yastan Mamakli’nin dogayla iç içe yasayacaklari alanlar olusturuyoruz” dedi.

Mamak’in gastronomi alaninda da genis bir yelpazeye sahip oldugunu aktaran Baskan Köse, “Eksi maya ekmegi ve Ravak yogurdunun tescillenmesinden mutluluk duyuyoruz. Yeni cografi isaretli ürünlerin kazandirilmasina yönelik de

çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu ürünlerin tanitilmasi ve degerlerinin korunmasi adina cografi isaret tescili alinmasi bizler için çok önemli" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA