GAGIAD'da Cihan Koçer Güven Tazeledi

Gaziantep Genç Isadamlari Dernegi’nin (GAGIAD) 15. Olagan Genel Kurulu, 26 Subat Cumartesi günü dernek merkezinde gerçeklesti.14. Dönem Yönetim Kurulu Baskani Cihan Koçer, yeni dönemde de görevine devam edecek. Genel Kurul’da GAGIAD’in ismi oy birligi ile Gaziantep Genç Is Insanlari Dernegi olarak degistirildi.

GAGIAD'da Cihan Koçer Güven Tazeledi
Gaziantep’in önde gelen sivil toplum kuruluslarindan Gaziantep Genç Isadamlari Dernegi’nin (GAGIAD) iki yilda bir gerçeklesen ve bu yil 15.si düzenlenen Genel Kurulu, dernek merkezinde gerçeklesti.

GAGIAD Geçmis Dönem Baskanlari’nin, Ankara Genç Isadamlari Dernegi Baskani Serhan Yildiz’in ve dernek üyeleri ile eslerinin yogun katilimi gösterdigi genel kurul, divan tesekkülü ve divana yetki verilmesinin ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

GAGIAD 15. Olagan Genel Kurulu’nda yönetim ve denetim kurulu raporlari okunarak, genel kurul tarafindan ibra edildi. Ardindan Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Haysiyet Divani ve Federasyon-Konfederasyon üyelerinin asil ve yedek seçimi gerçeklestirildi.

Yönerge ile gündeme alinan isim degisikligi teklifi ise oy birligiyle kabul edilerek, alinan karar ile dernegin adi Gaziantep Genç Is Insanlari Dernegi olarak degistirildi. Genel Kurul sonucunda GAGIAD Yönetim Kurulu Baskani Cihan Koçer 15.dönemde baskanligina devam ederken, Kadinlar Kurulu Baskani Selin Akcan’da bir dönem daha görevini sürdürecek. Kendilerine gösterilen destek ve güven nedeniyle üyelere tesekkür eden GAGIAD Yönetim Kurulu Baskani Cihan Koçer, ’’28 yil önce 44 kurucu üye ile hayata geçirilen dernegimizde her zaman; bir araya gelmek baslangiçtir, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalismak basaridir ilkesiyle “Gücünüz, Gücümüzdür” dedik. Aramiza katilan her yeni arkadasimizla da büyüyerek yolumuza devam ettik. Gururla söyleyebilirim ki, dernegimiz pandemi dönemine ragmen hedefleri dogrultusunda ciddi bir büyüme kaydederek, birçok proje üretti. Bildiginiz üzere; tüm dünyada, 2020-2021 yillari kolay geçmedi. Pandemi sürecinde dijitallesmeden ekonomiye, uluslararasi iliskilerden dünya ekonomisine birçok sey degisti. Dünyanin ekonomik yapisinda çok önemli degisimler yasaniyor. Yapay zekâ teknolojileri gibi alanlarda yasanan gelismeler, dünyamizi hizla degistiriyor. Bu degisikliklere ayak uydurarak dünyanin gittigi noktada önümüze çikan yeni gelisme ve firsatlari mutlaka takip etmemiz gerekiyor. Önümüzde kat edilmesi gereken yollar var fakat Gaziantep’in sanayide de, ekonomide de, bilimde de sürdürebilir bir politika ile bu yolu basariyla yürüyecegine inancim tam. GAGIAD 14.Dönem Yönetim Kurulu olarak yaptigimiz faaliyetlere gelince; tüm çalismalarimizla ülkemiz ve dünyada yasanan degisimlere isik tutmayi amaçladik. Çalismalarimizi sürdürürken, Türkiye’nin yeni dünyanin gereklerine uyum saglayabilmesi en büyük gayemizdi. Gönüllü, sivil toplumun gücüne inanan, birlik olmanin önemini anlamis, sehrinin, bölgesinin ve ülkesinin sorunlarinda çözümün bir parçasi olmaya çalisan üye profimizle, faaliyetlerimizde ki ortak amaç; sehrimizin ve üyelerimizin gelisimine katki saglayip birlik ve beraberlik ruhumuzu pekistirmek ve toplumda fark olusturmak oldu. Pandemi ile geçen bu iki yilda yasadigimiz zorluklar bize ilk önce; birlik ve beraberlikle her seyin üstesinden gelecegimizi ögretti” ifadelerine yer verdi.

Dönem boyunca faaliyetlerden bahseden Koçer; “Sehrimiz için her zaman daha iyisini hedefleyen ve bu hedefle çalisan bir dernek olarak; etkinliklerimizi, sosyal sorumluluk projelerimizi, egitimlerimizi, söylesi ve konferanslarimizi degisen dinamiklere bagli olarak toplumsal ihtiyaçlara cevap niteliginde gerçeklestirdik. Bu noktadan hareketle birkaç faaliyetimize deginirsem; Gençlik ve Spor Bakanligi isbirliginde “Genç Gaziantep Kodluyor” projemizi tamamladik, TOBB ETÜ isbirliginde Arabuluculuk Sempozyumumuzu gerçeklestirdik. Gelecek neslin destekçilerinden biri olarak, Gaziantep Üniversitesiyle isbirligi protokolü imzalayarak gençlerimize mentorluk destegi sagladik. Dernegimizin 27. Yil kutlamasini ise, balomuz ile taçlandirdik ve Geleneksel XII. Ödül törenimizle kamuoyunda güzel etkiler olusturduk. Bu etkinlikler ve projelerin yani sira, dünyada ve ülkemizde dijitallesen çaga uyum saglayabilmek adina E-Ticaret, dijital pazarlama, markalasma süreci, siber güvenlik gibi çok önemli konularda ki egitimlerimize pandemi sürecine ragmen devam ettik.

Kurulusundan bu yana gerçeklestirdigi çalismalarla ve hayata geçirdigi degisimlerle üyelerine kaliteli hizmetler sunmayi kendine ilke edinen GAGIAD, hep ilklerle ve yeniliklerle anilmaktadir. Bugün bu dogrultuda; dernegimizin adinda geçen “is adamlari” ibaresini “is insanlari” olarak degistirmek ve bu degisikligin dernek isminin kisaltmasinda bir farkliliga yol açmadan; “Gaziantep Genç Is Insanlari Dernegi” olarak degismesi bugün gündem konularimizdan bir tanesiydi. Atacagimiz bu yeni adimda, desteklerinizin dernegimize güç katacagina inaniyorum. Sizlerden alacagimiz destek, önümüzdeki dönemde gerçeklestirecegimiz çalismalarimizda da bize güç verecektir. 15. Dönem Yönetim Kurulu olarak hep birlikte bizlere verilen görevi layikiyla yerine getirmeye çalisip, sehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin ekonomik, kültürel ve sosyal problemlerine çözümler getirmeye devam edecegiz. Bu vesileyle tekrar yeni dönemimizin hepimize hayirli olmasini temenni ediyor, en derin sevgi ve saygilarimi sunuyorum” seklinde konustu.

Genel Kurul sirasinda tesekkül edilen Baskanligi Yasar Erturhan, Üyeliklerini ise Ertugrul Teymurve Bora Tezel’in yaptigi divan, basari ile geçen genel kurul sonrasinda birlik ve beraberlik mesajlari verdi.

GAGIAD 15. Dönem Yönetim Kurulu asagidaki isimlerden olustu;

’’Cihan Koçer, Yigitcan Konukoglu, Mehmet Akcan, Tugçe Topçuoglu, Metin Tepe, Halit Güleç, Yunus Kara, Mert Bülentgüllüoglu, Necip Ibrahim Teymur.’’
Kaynak: İHA