Bayburt'un Düsman Isgalinden Kurtulusunun Yildönümü Bagcilar'da Kutlandi

Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusunun 104. yil dönümü nedeniyle Istanbul Bagcilar’da anma programi düzenlendi.

Bayburt'un Düsman Isgalinden Kurtulusunun Yildönümü Bagcilar'da Kutlandi
Bayburt Kültür ve Yardimlasma Dernegi tarafindan düzenlenen programa Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun yani sira TBMM Baskanvekili Celal Adan, Bayburt Valisi Cüneyt Epçim, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, AK Parti Istanbul Milletvekili Emine Sare Aydin ve çok sayida Bayburtlu katildi.

Programda günün anlam ve önemine binaen yapilan konusmalarin ardindan platforma çikan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Zannettiler ki Avrupa her seyin hâkimidir. Gelip asagida terör koridoru kurup bu ülkenin huzurunu ve birligini bozmaya çalisan tezgâhlari kurmak elbette büyük devlete yakisan bir is degildir. Bugün Ukrayna’da savas var. Insanlar oradan kaçiyorlar. Amerika bize F-35 ve F-16’larla ilgili hikâye okuyorsun ya Rusya’ya karsi laf ebeliginden baska bir sey gerçeklestirmeyen bir anlayis ortaya koyuyorsun. Avrupa ne oldu? Hani gücünüz kuvvetiniz vardi. Türkiye’ye gelince yukaridan asagiya her türlü sözü söylüyorsunuz. Her türlü yaptirimi ortaya koymaya çalisiyorsunuz. Hani ne oldu? Hadi simdi sözünüzün disinda bir adim ortaya koyabilme kabiliyeti koysaniza. Yine ne varsa Türkiye kendi iradesini, kendi yardimini, kendi destegini, kendi anlayisini ortaya koyabiliyor” dedi.

“Cumhurbaskanimizin ’Dünya 5’ten büyüktür’ sözü sadece dünyaya karsi söylenmis bir söz degil” diyerek konusmasini sürdüren Bakan Soylu, “Afganistan’dan Amerika kaçarken o insanlar uçagin tekerlegine sarilip oradan kaçma görüntüsünü hatirliyor musunuz? Iste bu görüntü dünyaya meydan okuyan ben dünyanin beyi, pasasiyim diyenin iflasinin görüntüsüdür. Yillarca oradaki insanlari zulme, oradaki insanlari sikintiya düsürmeye çalisan bir anlayisin iflasidir. Hemen yani basimizda Irak ve Suriye’de iki terör örgütü ile iki devletin otoritesini ortadan kaldirdilar. Hesaplari sadece o iki ülke degil. Hesaplari Türkiye’ydi. Hesaplari Türkiye’nin birligi ve beraberligiydi. Biz 20 yildir onlarin sözlerine ve ninnilerine Ukrayna gibi bakmis olsaydik, bugün bizi de zulüm altinda inim inim inletirlerdi. Dünya ne derse desin, o büyük zengin ülkeler ne derse desin. Burada benim hemserilerim Bayburtlular en iyi bilirler, kendi göbegimizi kendimiz kesmek zorundayiz. Ne Avrupa’ya ne de batiya hiçbir sekilde bir itimadimiz olamaz. Birileri gidip onlarin büyükelçilerine görüsebilirler, mektup yazabilirler, biz o defteri Istiklal Savasi’nda kapattik” diye konustu.

Bakan Soylu programda anne ve babasinin Bayburt’la ilgili anisini anlattigi sirada gözleri doldu.

Bakan Soylu konusmasina söyle devam etti: “Rahmetli annem ve babam Bayburt’ta o nehrin kenarinda oturdugunda beni ararlardi. Senin sevdigin yerde oturuyoruz, derlerdi. Biz Bayburt’u haritadan degil gönlünden sevenlerdeniz. Oralara gittiginde kendi kimligini yeniden bulan yeniden o güçlü insanlarla bir arada durdugumuzda inancimizi ve kimligimizi yeniden buldugumuz bir anlayisin içerisindeyiz” ifadelerini kullandi.

Program halk oyunlari gösterisi ve renkli etkinliklerle son buldu.
Kaynak: İHA