Akdagmadeni Belediyesi Basarisini 'Sifir Atik Tesisi' Ile Taçlandirdi

Akdagmadeni Belediyesi, gelecek nesillere temiz bir ülke, saglikli bir çevre ile güzel bir doga birakmak amaciyla baslattigi proje kapsaminda “Sifir Atik Tesisi”nin yapimini tamamlayarak çalismalara basladi.

Akdagmadeni Belediyesi Basarisini 'Sifir Atik Tesisi' Ile Taçlandirdi
Sifir atik projesi kapsaminda çevre kirliligini önlemek ve geri dönüsümü yayginlastirmak amaciyla önemli çalismalara imza atan Akdagmadeni Belediyesi, maliyeti 1 Milyon TL olan ve 400 metrekare kapali, 2 bin 500 metrekare de açik alani bulunan Sifir Atik Tesisinin yapimini tamamlayarak hizmet vermeye basladi.

Yozgat’ta lisansli tek atik getirme merkezi özelligi tasiyan Akdagmadeni Belediyesi Sifir Atik Tesisinde, kagit, karton, plastik, metal, cam, ahsap, tekstil, elektronik malzeme, kursunlu pil, floresan ve civa içeren atik, akümülatör, atik ilaç, bitkisel atik yaglar ve ömrünü tamamlamis lastikler atik merkezine toplanarak yeniden üretime kazandirilacak. Bu kapsamda Seyrantepe Mahallesinde tesis çalisanlari, geri dönüsümlü atiklari toplamak için mahalle sakinlerine geri dönüsümden kazandirilan posetleri dagitmaya basladi.

Sifir atik tesisinin tam kapasite çalismalarina basladigini söyleyen Akdagmadeni Belediyesi Baskani Nezih Yalçin, “Ilçemize deger katacak, merkezinde insan, çevre ve doga olan gelecege yatirim amaciyla baktigimiz vizyon projelerimizden birini daha hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz. 400 metrekare kapali 2 bin 500 metrekare de açik alandan olusan ‘Sifir Atik Tesisi’miz tam kapasite hizmet vermeye basladi.

Sehir merkezimizde 30 adet baksimiz, 3 adet geçici atik getirme merkezimiz bulunmakta. Ayrica birçok noktada ayristirilmis konteynerlerimizle geri dönüstürülebilir atiklarimizi toplamaya devam ediyoruz. Bugün itibariyle Seyrantepe Mahallemizde konutlarimiza geri dönüsümlü atiklari toplamak için çöp posetlerimizi dagittik. Insallah bugün itibariyle Seyrantepe Mahallesinde baslattigimiz çalismayi zamanla ilçemizin tüm mahallelerine yayacagiz. Hiçbir geri dönüstürülebilir atigimizi israf etmeyecegiz. Böylece insallah hem ilçe ekonomimize katki sunmus olacagiz hem dogamizdaki kaynaklari tükenmekten muhafaza etmenin huzurunu yasayacagiz. Gelecek nesillerimize daha yasanilabilir bir çevre daha yasanilabilir bir Akdagmadeni birakacagiz” dedi.

Tesisin Yozgat ve ilçelerinde lisansli tek atik getirme merkezi ve sifir atik tesisi olma özelligini tasidigini da hatirlatan Baskan Yalçin, “Ilklerin belediyesi Akdagmadeni Belediyesi olarak bu hizmeti vatandasimiza sunmaktan da gururluyuz, onurluyuz, mutluyuz. Ilçemize hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA