Ukrayna'da Çatismalar Yogunlasiyor

Rusya’nin, Ukrayna’ya askeri operasyonu 3. gününe girerken ülkenin baskenti Kiev dahil olmak üzere birçok kentte çatismalarin siddeti büyüyor.

Ukrayna'da Çatismalar Yogunlasiyor
Rusya’nin Ukrayna’ya saldirmasinin ardindan hemen hemen ülkenin tüm kentlerinde çatismalar yogunlasarak artiyor. Dün geceye göre bu gece Ukrayna’nin baskenti Kiev’de aralarinda olmak üzere tüm kentlerde siddetli çatismalar yasaniyor. Gündüz Ukrayna’ya hava hareketlari ve roket saldirilariyla operasyonlarini sürdüren Rusya, gece saatlerinde ise tüm yönlerden saldirilar gerçeklestirdi. Ukrayna ordusu ise, Kiev’i Ruslara teslim etmemek için büyük bir direnç gösterirken, Kiev’in merkezinin hemen disinda her 2 ülkenin askerleri arasinda çatismalar yasaniyor. Çatismalarin en çok Kiev’in güneyinde yasandigi ögrenilirken, Kiev’e bagli Vasylkiv çatismalarin merkezi haline geldi.

Geç saatlerde Rusya tarafindan, Harkov’dan sonra Mariopol kentinde de kontrolün ele alindigi duyurulurken, Rus ordusu Odessa kentine en çok deniz yolu ile saldirilar gerçeklestiriyor. Kiev’e roketatar sistemler, top atislari, hava ve kara harekatlarini sürdüren Rus ordusu, Dnipro, Harkov, Semi, Ivano - Frankivsk, Herson ve Zaporijya kentlerinde de tüm yönlerden saldirilarini sürdürüyor. Rusya ve Ukrayna birliklerinin çatismasi Ukrayna’nin hemen hemen tüm kentlerinde araliksiz devam ediyor.
Kaynak: İHA