Polonya'da Akaryakit Satisina Sinirlama Getirildi

Polonyali vatandaslarin, Rusya’nin kendi ülkelerine saldirabilecegi korkusuyla akaryakit stoku yapmak için benzin istasyonlarina akin etmesinin ardindan, devlete ait petrol sirketi PKN Orlen akaryakit satisina limit koydu.

Polonya halki, Rusya’nin komsu ülke Ukrayna’ya yönelik saldirilarindan endise duyarak, akaryakit stoku yapmak için benzin istasyonlarina akin etti. Yetkililerin akaryakit tedarikinde herhangi bir sikinti yasanmasinin söz konusu olmadigi açiklamalarina karsin vatandaslar, depolarini doldurmanin yani sira bidonlara da stok yapmaya basladi.

Akaryakit istasyonlarinda ortaya çikan yogunluk nedeniyle devlete ait petrol sirketi PKN Orlen ise akaryakit satisina sinirlama getirildigini açikladi.

Sirket tarafindan yapilan açiklamada, arabalara tek seferde 50 litre, kamyonlara ise 500 litre akaryakit doldurma limiti getirildigi bildirildi.

Son günlerde yasanan gelismeler neticesinde ülkede akaryakita olan talebin normalin iki kati arttigini kaydedilen açiklamada, kamuya ait araçlara ise herhangi bir sinirlama bulunmadigini ifade edildi. Açiklamada ayrica, söz konusu kisitlamanin akaryakit istasyonlarindaki yigilmanin giderilmesinden sonra kaldirilacagi ifade edildi.
Kaynak: İHA