Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre, ülke genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara’nin batisi ile Kiyi Ege disinda ülke genelinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, genellikle yagmur ve saganak, Akdeniz kiyilarinda yer yer gök gürültülü saganak, Iç Ege, Akdeniz’in yüksekleri (Bati ve Orta Toroslar kesimi), Bati Karadeniz’in iç kesimleri, Dogu Anadolu’nun dogusunun yüksekleri, Eskisehir, Çankiri, Sivas, Konya, Karaman, Nigde ve Kayseri’nin yüksek kesimlerinde karla karisik yagmur ve kar seklinde görülmesi, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik çevreleri, Bursa’nin dogusu ile Bati Karadeniz’in batisi, Dogu Anadolu’nun güneyi ile Güneydogu Anadolu’nun kuzey ve dogusunda kuvvetli olacagi tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip egimli bölgelerde çig riski bulunmaktadir. Dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi görülecegi tahmin ediliyor.

Yurtta Hava Durumu
Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, hava sicakligi ülke genelinde mevsim normalleri civarinda seyredecek. Rüzgarin, genellikle güneyli, kuzeybati kesimlerde kuzey ve kuzeydogu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu ve Güneydogu Anadolu’nun dogusunda güney ve güneydogu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli 8

Istanbul: Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli 8

Izmir: Çok bulutlu 13

Adana: Çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 17

Antalya: Çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 16

Samsun: Çok bulutlu, yagmur ve saganak yagisli 12

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, yagmur ve saganak yagisli 10

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, karla karisik yagmur ve kar yagisli 5

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu yagmur ve saganak yagisli (Yagislarin yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor.) 15
Kaynak: İHA