Kosova'dan Rusya'ya Yaptirim
Kosova Hükümeti, Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi askeri harekatin ardindan Kosova hükümeti, Rusya’ya yaptirim karari aldiklarini duyurdu.

Bakan Gervalla, “Kosova Hükümeti, Ukrayna’nin toprak bütünlügünü, egemenligini ve bagimsizligini zedeleyen ve tehdit eden operasyonlarin ardindan, ABD ve Avrupa Birligi (AB) Konseyi’nin yaptirimlarina uygun olarak yaptirimlar uygulayacaktir” dedi.
Kosova Basbakani Albin Kurti de, “Kosova Hükümeti, Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi harekatin önüne geçebilmek karsi çikmak ve ayni zamanda bölgeye yansiyabilecek etkilerinin önüne geçmek adina, Avrupa Birligi, NATO, Amerika Birlesik Devletleri ve Birlesik Krallik ile yakin isbirligi içindedir” ifadelerini kullandi.
Kosova’nin Rusya’ya uygulayacagi yaptirimlar arasinda, banka varliklarinin dondurulmasi, finansal piyasalara erisimlerinin seyahatlerin yasaklanmasi bulunuyor.
