Kiev'de Bombardiman Tekrar Basladi

Rusya’nin isgal ettigi Ukrayna’nin baskenti Kiev güne agir bombardiman saldirilariyla uyandi. Ukrayna Içisleri Bakanligi ise, Rusya’ya ait bir Insansiz Hava Araci’nin düsürüldügünü duyurdu.

Kiev'de Bombardiman Tekrar Basladi
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Ukrayna’ya askeri operasyon düzenleme kararinin ardindan baslayan saldirilarin ardindan Ukrayna’da tansiyon artmaya devam ediyor. Isgalin 2 gününe girilirken, Ukrayna’nin baskenti Kiev günün erken saatlerinde tekrardan füze saldirilarinin hedefi oldu. Baskent sokaklarinda patlama sesleri yankilanirken, Kiev sakinleri tekrardan kenti terk etmeye basladi.

Ayrica Ukrayna Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Rusya’ya ait bir Insansiz Hava Araci’nin imha edildigi ve bu IHA’nin vurulmasinin ardindan bir binaya düserek yangina neden oldugu ifade edildi. Kiev’in Darnitsa semtindeki Kositsa caddesinde bulunan binada alarm verilirken, vatandaslar ise binadan tahliye edildi. Yerel yetkililer, ölü veya yarali sayisina iliskin henüz net bir açiklamada bulunmazken, bina sakinlerinin büyük sok yasadigi bildirildi.

Kaynak: İHA