Hali Saha Yikiminda Gerginlik

Antalya’nin Kumluca ilçesinde belediye arazisinde bulunan araziye 26 yil önce kurulan hali saha belediye ekipleri tarafindan yikildi. Hali sahanin yikilmasina tepki gösteren isletme sahibi Hasan Uysal’in kizi Havva Uysal Avci, “26 senedir bu hali sahayi isletiyoruz. Her bir belgemiz var. Gençlik gelecektir dediler, bizi kandirdilar. Oy verdik” dedi.

Hali Saha Yikiminda Gerginlik
Kumluca ilçesi Temel Egitim Mahallesi’nde, 26 yil önce belediye arazisine kurulan hali saha ve tesisleri çalistirma ruhsati bulunmadigi gerekçesi ile yikildi. 26 yildan beri Hasan Uysal ve ailesi tarafindan isletilen hali sahanin yikimi is makineleri ile yapildi. Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan isletme izni olan ancak belediye tarafindan verilen çalistirma ruhsati bulunmayan hali saha ve spor tesislerinin yikimina Uysal ailesi karsi çikti.

Is makineleri ile tesislere gelen belediye ekipleri aileyi yikim için ikna edemedi. Olay yerine çevik kuvvet ekipleri ve ardindan Kumluca ilçe Emniyet Müdürü Erol Sen de geldi. Is yeri çalistiranlarin canina zarar gelmemesi için olay yerinde olduklarini belirten Emniyet Müdürü Erol Sen, arazinin belediyeye ait olmasi, is yerinin çalistirma ruhsatinin bulunmamasi ve daha önce is yerini çalistiran Uysal ailesine yikimin teblig edilmesinden dolayi yikimi yapan ekiplere yardimci olduklarini belirtti.

Ailenin tüm itirazlarina ve yikimin gerçeklesmemesi için ikna çabalarina ragmen yikim gerçeklestirildi.



“Tek geçim kaynagimiz bu hali sahaydi”

Isletme sahibi Hasan Uysal’in kizi Havva Uysal Avci, "26 senedir bu hali sahayi isletiyoruz. Her bir belgemiz var. Gençlik gelecektir dediler, bizi kandirdilar. Oy verdik. Ailecek hepimiz magdur olduk. Yalvardik, bize süre verin dedik. Hali kuruyuncaya kadar, yaza kadar süre verin dedik. Kimse bizi dinlemedi ” dedi.



“Ben yarin gidip mendil açacagim”

Halinin içindeki özel topragin kurumasi için 6 ay süre geçmesi gerektigini belirten tesis sahibinin esi Ayfer Uysal, “Baskanim bize 6 ay süre ver. 15 günde bir evi bile tasiyamiyoruz. Bize 6 ay süre ver dedik. Biz yikim karsi degiliz dedik. Ama hiçbir sekilde karsilik alamadik. Bu tesislerimizin maliyeti 800 bin TL. Simdi heder oldu, çöpe gitti ” diye konustu.

Kaynak: İHA