Bin 400 Kisi Yangin Gönüllüsü Oldu

Adana Orman Bölge Müdürlügü bünyesinde bulunan Orman Isletme Müdürlüklerinde Orman Yangini Gönüllülerine verilen egitimlerin ilki Kozan ve Saimbeyli Orman Isletme Müdürlüklerinde basladi.

Bin 400 Kisi Yangin Gönüllüsü Oldu
Orman Genel Müdürlügü tarafindan yanginlara etkin müdahale saglamak için 2019 yilinda baslatilan yangin gönüllüleri projesi kapsaminda basvurusu kabul edilen adaylara Saimbeyli Isletme Müdür Yardimcisi Soner Karacan ve OYM Sube Müdürlügü Mühendisi Yilmaz Bülbül tarafindan orman yangini genel bilgileri, orman yanginlari ile mücadele yöntemleri, kullanilan el aletleri, araç, gereç, ekipman, kisisel koruyucu donanimlari, is güvenligi konulari basta olmak üzere toplam teorik ve uygulamali egitim verildi.

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz, 18 yasini dolmus herkesin orman isletme müdürlüklerine sahsen basvuru yaparak yangin gönüllüsü olmayi talep edebilecegini belirterek, “Egitmenler tarafindan teorik ve uygulamali verilen egitimlerle orman yanginlariyla mücadele egitimlerini basariyla tamamlayanlar yangin gönüllüsü olabilirler. Bugüne kadar bölge müdürlügümüz genelinde 1.400 kisi yangin gönüllüsü olarak sertifakalandirildi. Mart ayi sonuna kadar toplamda 2.500 yangin gönüllüsüne ulasmayi hedefliyoruz. Egitimlerimiz devam ediyor hak sahibi vatandaslarimiza simdiden hayirli olsun" dedi.

56 saat sürecek egitim sonunda yapilan sinavda basarili olanlara verilecek Katilim Sertifikalari ile “Orman Yanginlariyla Mücadele Gönüllüsü" olmaya hak kazananlar orman yanginlariyla mücadelede etkin görev alabilecekler.
Kaynak: İHA