Kemençenin Kitabini Yazdi

Görele Belediyesi’nin katkilariyla basimi tamamlanarak yayina sunulan ‘Kemençemin Üstüne’ isimli kültür yayini okuyuculariyla bulustu.

Kemençenin Kitabini Yazdi
Görele Belediye Baskani Tolga Erener, yeni kültür yayini olan ‘Kemençemin Üstüne’ isimli kitabin yazari emekli ögretmen Hayrettin Günay ile bir araya gelerek, kitap ile ilgili bilgi alisverisinde bulundu. Görele Belediye Baskani Tolga Erener, önemli bir kültür yayininin daha arsivlerde yerini aldigini belirterek, kitap yazari arastirmaci-yazar, emekli ögretmen Hayrettin Günay’a tesekkür etti.

Baskan Erener, Görele Belediyesi’nin 16. kültür yayininin arsivlerde yerini aldigini ifade ederek, “Kemençede, horanda Görele ele alindi. Kemençe, horan ezgilerinin Görele merkez olmak üzere Görele’den batiya, doguya, güneye gidisi ‘müzikte etkilesim’ yoluyla kanitlandi. Kemençe, türkü ve horan yazilariyla derlenmis bir kültür yayinimiz daha arsivlerde yerini aldi. Bu kitabimizla birlikte belediyemizin katkilariyla çikarilan 16. kitabimiz oldu. Kültür yayinlarimizi desteklemeye, katki saglamaya devam ediyoruz. Emegi gecen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Arastirmaci-yazar, emekli ögretmen Hayrettin Günay ise, Belediye Baskani Tolga Erener’e katkilarindan dolayi tesekkür ederek, imzali kitabindan hediye etti.

Öte yandan, Hayrettin Günay tarafindan kaleme alinan ‘Kemençemin Üstüne’ isimli kitabin içeriginde kemençe, türkü ve horanla alakali kapsamli bilgiler göze çarpiyor.
Kaynak: İHA