Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre, ülke genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Bati Akdeniz, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Iç Anadolu’nun batisi, Bati Karadeniz, Güneydogu Anadolu’nun dogusu ile Elazig, Bingöl, Mus, Bitlis, Van, Hakkari ve Sirnak çevrelerinin aralikli yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Genellikle yagmur ve saganak, Bati Akdeniz kiyilarinda yer yer gök gürültülü saganak, sabah ilk saatlerde Dogu Anadolu’nun güneydogusunda karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi beklenen yagislarin; Burdur’un dogusu, Isparta’nin güneyi, Antalya’nin dogusu (Ibradi, Akseki, Gündogmus ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olmasi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde dogu bölgelerde buzlanma ve don ile birlikte iç ve dogu kesimlerde yer yer sis ve pus olayi bekleniyor. Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde (Toros Daglari), Iç Anadolu’nun güneyinde ve dogusunda (Konya, Karaman ve Nigde’nin Toros Daglari kesimi ile Kayseri ve Sivas’in yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsü bulunan egimli yerlerde çig tehlikesi bulunmaktadir.

Yurtta Hava Durumu
Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, hava sicakligi Marmara’da 2 ila 4 derece azalacak, Dogu Akdeniz ve Güneydogu Anadolu’nun batisinda 1 ila 3 derece artacak, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacak. Rüzgarin, genellikle güneyli, zamanla Marmara bölge genelinde kuzey ve kuzeydogu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, yagis alan yerlerde yagis aninda yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esecegi tahmin ediliyor. Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra aralikli yagmurlu 14

Istanbul: Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli 12

Izmir: Çok bulutlu ve aralikli saganak yagisli 18

Adana: Parçali, zamanla çok bulutlu 22

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli. Yagislarin ögle saatlerine kadar Ibradi, Akseki, Gündogmus ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) olmasi bekleniyor. 16

Samsun: Parçali ve çok bulutlu 21

Trabzon: Parçali bulutlu 16

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu 5

Diyarbakir: Çok bulutlu ve aralikli yagmurlu 16
Kaynak: İHA