Subasi'nda Geri Sayim

2 katli 142 araç kapasiteli Subasi Mekanik Otoparki için geri sayim sürüyor.

Subasi'nda Geri Sayim
Subasi Meydani’na Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan yaklasik 28 milyon TL harcanarak yaptirilan, 2 katli 142 araç kapasiteli mekanik otopark açilis için gün sayiyor. Tamamen otonom bir sistem ve hiz-enerji verimliligi yüksek yazilimla hizmet verecek otoparkta, bir aracin getirilme süresi 3 ile 5 dakika arasinda olacak. Su anda test asamalarinin yapildigini ifade eden Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Subasi Mekanik Otoparki ile birlikte bölgede yasanan trafik karmasasinin da sona erecegini söyledi.



Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin, merkezdeki otopark sorununu çözmek adina ürettigi en önemli projelerden biri olan Subasi Mekanik Otoparki, toplam bin 472 metrekare alanda çelik konstrüksiyondan 12 metre yüksekliginde 2 katli olan otoparka ayni anda 2 araç giris ve çikis yapacak. Zemin katinda kapali bekleme salonu, bilet giseleri, danisma, tesisat odalari, idari odalar yer alacak. 24 saat güvenlik kameralari ile izlenebilecek otopark; ayrica her araca yönelik yangin söndürme sistemleri, uzaktan izleme ve kontrol sistemleri, elden ve otomatik park ücreti ödeme sistemi ile giris çikis odalarinda yükseklik ve agirlik kontrol algilayicilari, lazer alan tarayicilari, plaka tanima kameralari, kullanici bilgilendirme ekranlari, sesli iletisim sistemi, park yardim kamerasi, araç algilayici manyetik dedektör gibi en son teknolojiye sahip sekilde tasarlandi. Test asamalari devam eden otoparkin çevre düzenleme çalismalarinin bitirilmesinin ardindan hizmete girmesi planlaniyor.

“Yerli teknoloji ile yapildi”

Baskan Mustafa Demir, seçim vaatleri arasinda yer alan Subasi Mekanik Otoparkini hizmete alacak olmanin gururunu yasadiklarini belirterek sunlari söyledi:

“Hayata geçirdigimiz otopark projeleri ile sehrimizin tüm ilçelerinde trafik sorununa kökten çözüm bulmayi hedefliyoruz. Toplam bin 472 metrekare alan üzerine insa ettigimiz Subasi Mekanik Otoparki da bunlardan biri. Su anda insaat tamamen bitti. Test asamalari sürüyor. Otopark yapisi tam otomatik mekanik sistem olup 2 katli insa edildi. Otoparkin mühendislik, tasarim, yazilim, imalat ve uygulamasinda da yerli teknoloji kullanildi. Mekanik sistemle çalisan otoparka 142 araç park edilebiliyor. Sürücülerin araçlarini el degmeden park etmelerine olanak saglayan bir sistem. Bu proje ile Samsun’a hem sehircilik anlaminda estetik bir katki yapiyoruz hem de hemsehrilerimize teknolojik, pratik, ekonomik ve güvenilir bir çözüm sunmus oluyoruz. Çevre düzenlemelerini de bitirdikten sonra otoparki hizmete alacagiz.”
Kaynak: İHA