Periyodik Muayene Için Müracaat 28 Subat

Kars Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Periyodik Muayenelerinde son müracaat tarihinin 28 Subat oldugunu duyurdu. ,

Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü’nden yapilan yazili açiklamada, “Akaryakit ve LPG sayaçlari, sikistirilmis dogal gaz (CNG) ölçme sistemleri, motorlu tasit lastiklerinin hava basinci ölçümünde kullanilan cihazlar, hassas kütle ölçüleri, 5 kilodan yukari kütle ölçüleri, demiryolu yük ve sarniçli vagonlari, maksimum kapasitesi 2 bin kilo üzerinde olan otomatik olmayan tarti aletleri ile aks kantarlarinin için elektronik ortamda TSE’ye müracaat edilecektir” denildi.

Açiklamada, “Otomatik tarti aletleri, tartim kapasitesi 2 bin kiloya kadar 2 bin kilo dahil olup, 3. ve 4. sinif otomatik olmayan elektronik tarti aletleri ile 1. ve 2. sinif otomatik olmayan tarti aletleri, isi sayaçlari ve egzoz gazi emisyon ölçüm cihazlari, taksimetre ve takograf cihazlari için periyodik muayene müracaatlarinin Yetkili Muayene Servislerine yapilmasi gerekmektedir. Periyodik muayene müracaati basvurusunu yapmayan ölçü ve ölçü aletleri kullanicilari 3516 Sayili Ölçüler ve Ayar Kanununun 15/c maddesinin; "Damgasi kopmus, bozulmus, damga süresi dolmus ölçü aletini kullanan kisiye idari para cezasi verilir ve bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir” hükmü geregi cezali duruma düsecektir. Bu nedenle, ilgililerin, magdur olmamasi ve cezai durumlara düsmemesi bakimindan; damga sürelerini doldurmus ölçü ve ölçü aletlerinin, 2022 yili periyodik muayene müracaatlarini, 2022 yili Subat ayi sonuna kadar cins, özellik ve yetki alanina göre yukarida belirtilen mercilere yapmalari gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA