Malatya'da Dron Ile Sürücülere Siki Takip

Malatya’da Jandarma Trafik Timleri, dron ile gerçeklestirdikleri denetimlerde emniyet kemeri ve araç sürerken cep telefonu kullanimina yönelik uygulama yapildi.

Malatya'da Dron Ile Sürücülere Siki Takip
Malatya Il Jandarma Komutanligina bagli trafik timleri tarafindan gerçeklestirilen denetimler ile kaza oranlarinin azaltilmasi hedefleniyor. Bu kapsam da jandarma sorumluluk bölgelerinde Dron yardimi ile havadan gerçeklestirilen denetimler de sürücülerin emniyet kemeri takip takmadigi ve araç kullanirken cep telefonu kullanip kullanmadiklari kontrol ediliyor.

Kurallara uymayan sürücülere yönelik gerçeklestirilen denetimler esnasinda, bilgilendirici brosürler de dagitiliyor.

Il Jandarma Komutanligindan da denetime iliskin yapilan açiklamada ise, su bilgilere yer verildi:

" Trafik güvenliginin saglanmasina katkida bulunulmak amaciyla, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenligi Strateji Belgesi’nde Güvenli Sistem Yaklasimi çerçevesinde, Emniyet kemeri takilmamasi sonucu ölümle sonuçlanan kazalar ve seyir halinde cep telefonu kullanimi sonucu olusabilecek kazalarin azaltilmasi ve “Algilanan yakalanma riski duygusunun” sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi amaciyla Hava Araçlari ile “Emniyet Kemeri ve Cep Telefonu Kullanimina” yönelik denetimler yapilmistir. Uygulamalar esnasinda trafikle ilgili bilgilendirici brosürler dagitilmistir."
Kaynak: İHA