Erzincan'da Bagimlilikla Mücadele Toplantisi

Erzincan’da Bagimlilikla Mücadele Il Koordinasyon Kurulu toplantisi gerçeklestirildi.

Erzincan'da Bagimlilikla Mücadele Toplantisi
Bagimlilikla Mücadele Il Koordinasyon Kurulu toplantisi Vali Mehmet Makas baskanliginda, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluslari temsilcilerinin katilimi ile AFAD Toplanti Salonu’nda gerçeklestirildi.

Toplantida ilk olarak Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi ve Il Saglik Müdürlügü yetkilileri tarafindan bagimlilikla mücadele kapsaminda yürütmüs olduklari faaliyetlere iliskin sunumlar yapilarak, yürütülen çalismalar hakkinda katilimcilara bilgiler verildi.

Yapilan sunumlarin ardindan ilgili diger kamu kurum ve kuruluslari ile sivil toplum kuruluslari da 2021 yili içerisinde bagimlilikla mücadele konusunda yapmis olduklari çalismalari ve 2022 yilinda yapacaklari faaliyetleri kurul üyeleri ile paylastilar.

Erzincan merkez ve ilçelerdeki metruk binalarin tespiti, yikimi ve islahi için ilgili kurumlara talimat veren Vali Makas, bagimlilikla mücadelede kamu kurum ve kuruluslarinin yani sira vatandaslarin da duyarli olmalarini istedi.

Il Jandarma Komutanligi, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügü basta olmak üzere kurul üyesi kamu kurum ve kuruluslari ile STK’lar tarafindan, bagimlilikla mücadele kapsaminda il geneli okullar ve hane ziyaretleri yapilarak ögrenciler ve vatandaslarin bagimlilik konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendi.

Düzenlenen toplantiya, il protokolü ve ilgili kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA