Erdogan Ve Putin, Rusya-Ukrayna Krizini Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Ukrayna’nin Donbass Bölgesi’nde yasanan gelismeleri telefon görüsmesinde ele aldi.

Erdogan Ve Putin, Rusya-Ukrayna Krizini Görüstü


Rusya’nin, Ukrayna’nin Donbass Bölgesi’ndeki Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri’nin bagimsizliklarini tanimasindan sonra diplomatik temaslar devam ederken, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin telefonda görüstü. Kremlin Sarayi Basin Servisi tarafindan yapilan açiklamada, "Liderler, Rusya’nin Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini tanimasiyla baglantili olarak durumla ilgili degerlendirmelerde bulundu. Vladimir Putin, Ukrayna makamlarinin Donbass’taki saldirganligi ve Minsk anlasmalarina uymayi sistematik olarak reddetmeleri karsisinda alinan kararin nesnel gerekliligini vurguladi" denildi.

Açiklamada, Putin ve Erdogan’in, Rusya’nin, ABD ve NATO’ya sundugu güvenlik garantileri taslagini da ele aldigi aktarilarak, "Bu baglamda Vladimir Putin, ABD ve NATO’nun Rusya’nin mesru endiselerini ve taleplerinin görmezden gelinmesi nedeniyle duydugu hayal kirikligini dile getirdi" ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA