Cumhurbaskani Erdogan, Rusya Devlet Baskani Putin Ile Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Cumhurbaskani Erdogan, Rusya Devlet Baskani Putin Ile Görüstü
Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, görüsmede, Rusya-Ukrayna meselesi ele alindi. Cumhurbaskani Erdogan, görüsmede, bölgesel meselelerde Rusya Devlet Baskani Putin’le kurduklari yakin diyaloga her zaman büyük önem verdigini, bunun olumlu sonuçlarini gördüklerini ve bu anlayisi sürdürme kararliliginda oldugunu ifade etti.

Ukrayna’nin egemenligine ve toprak bütünlügüne aykiri adimlari tanimadiklarini, bunun ilkesel bir tutum oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, Minsk Anlasmalari zemininde bir sonuca ulasilmasinin önemli oldugunu dile getirdi.

Sorunun daha karmasik hale gelmesinin, hele hele askeri bir çatismanin kimseye yarar getirmeyecegini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, bu anlayisla diplomatik temaslarin ve görüsmelerin devam ettirilmesini önemsediklerini; dün oldugu gibi bugün de Türkiye’nin gerginligin azaltilmasi ve barisin korunmasi için üzerine düseni yapmaya hazir oldugunu belirtti.

Bu meselenin diyalog yoluyla halledilmesi çagrisini yineleyen Cumhurbaskani Erdogan, diplomasiyi öne çikarmakta fayda oldugunu, NATO içinde de yapici tutumu sürdürdüklerini kaydetti.

Cumhurbaskani Erdogan, eylül ayindaki Soçi ziyareti sirasinda da mutabik kaldiklari üzere, Rusya Devlet Baskani Putin’i Yüksek Düzeyli Isbirligi Konseyi Toplantisi için en kisa sürede Türkiye’ye bekledigini ifade etti.

Kaynak: İHA