Atlar Kurtulus Için Sahlandi

Ardahan’in düsman isgalinden kurtulusunun 101. yil dönümü törenlerle kutlandi. Törende atlar renkli görüntü olusturdu.

Atlar Kurtulus Için Sahlandi
Valilik önündeki Atatürk Aniti’na çelenklerin sunulmasiyla baslayan kutlamalar, Kongre Caddesi’nde devam etti. Törene Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Belediye Baskani Faruk Demir, Garnizon Komutani Tuggeneral Berat Acar, Cumhuriyet Bassavcisi Uygur Kaan Arisoy, AK Parti Ardahan Il Baskani Kaan Koç, MHP Il Baskani Turgay Mert, ögrenciler ve çok sayida vatandas katildi.

Belediye Baskani Faruk Demir, Ardahan’in ebedi olarak düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yildönümünü kutlayarak, tüm sehitleri rahmetle ve minnetle andigini ifade etti.

Demir, ’’Bugün esaretten özgürlüge geçtigimiz gündür. Sehrimiz üç defa düsman isgaline ugramistir. 40 yil boyunca Kars, Ardahan ve Artvin illeri Ruslara savas tazminati olarak verilmis. 1919 yilinda yeniden bu topraklari yurt yapmak için sefere çikan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 22 Subat 1921 yilinda Ankara’da kurdugu meclis ve Ankara hükümetinin almis oldugu kararla Ruslardan sonra Gürcü ve Ermenilerin yurdumuzu terk etmesiyle 23 Subat sabahindan itibaren Ardahan milli topraklarimiza yeniden kazandirilmistir. Ve bugün de emperyalist ülkelerin gözlerinin oldugu bu topraklar, Ardahan kalesine sanli bayragimiz sonsuza kadar dikilerek yurt topraklarina katilmistir’’ seklinde konustu.

Günün anlam ve önemini belirten siirlerin okundugu törende, halk oyunlari ekipleri gösteri sundu. Yarismalarda dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Kongre Caddesi’ndeki törenin ardindan protokol ve katilimcilar, 1877-78 Osmanli-Rus Savasi’nda doldurulduklari camide yakilarak sehit edilen Müslümanlari anmak üzere Halilefendi Mahallesi’ndeki Yanik Cami’ye kadar atli birlikler esliginde yürüdü. Burada yapilan konusmalarin ardindan dua edilerek sehitler anildi. Kutlamalar çerçevesinde Ardahanli vatandaslar gün boyu Kongre Caddesi üzerinde at binerek yaristilar.
Kaynak: İHA