Uyarida Bulunan Bekçiye Ates Açti

Izmir’in Konak ilçesinde, caddede elinde pompali tüfekle duran süpheli, kendisini uyaran bekçilere ates açti. Çok sayida suç kaydi olan süpheli pompali tüfekle ates açmasi sonucu 1 bekçi yaralandi. Süpheli kisa sürede sivil polisler tarafindan etkisiz hala getirilerek gözaltina alindi.

Uyarida Bulunan Bekçiye Ates Açti
Iddiaya göre, dün saat 22.00 siralarinda görevine giden bekçiler Barbaros Hayrettin Pasa Caddesi üzerinde duran bir grubun içerisinde bulunan bir kisinin elinde pompali tüfek oldugunu gördü. Bunun üzerine kontrollü bir sekilde gruba yaklasan bekçiler elinde pompali tüfek bulunan O.A.A.’yi tüfegi yere birakmasi yönünde uyarida bulundu. Fakat bekçilerin uyarisina tepki gösteren O.A.A. pompali tüfek ile bekçilere ates açti. O.A.A.’nin pompali tüfeginden çikan saçmalar bekçi G.P.’ye isabet etti. Ilk belirlemelere göre bekçinin basina saçmalar isabet ettigi ögrenildi. Olay sonrasinda silahli saldirgan kaçarken çevredekiler durumu 112 çagri merkezine bildirdi. Olay yerine gelen saglik ekipleri bekçi G.P.’yi Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk etti. Burada tedavi altina alinan bekçinin saglik durmunun iyi oldugu belirtilirken, hastanedeki tedavisinin altindan taburcu olacagi ögrenildi.

Süpheli kisa sürede yakalandi

Öte yandan, kasten öldürme, kasten yaralama ve motosiklet hirsizligi gibi suçlardan kaydi bulunan süpheli O.A.A.’nin yakalanmasi için çalisma baslatildi. Yapilan çalismalar kapsaminda sivil polis ekipleri, olay sonrasi suç aletiyle birlikte kaçan süpheliyi kiskivrak yakaladi. Gözaltina alinan O.A.A. ve diger süpheliler emniyete götürüldügü ögrenildi.

Olayla ilgili baslatilan sorusturmanin devam ettigi bildirildi.

Kaynak: İHA