NATO Rusya'nin Kararini Kinadi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yayinladigi bir mesajla Rusya’nin Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bagimsizligini tanima kararini kinadi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg mesajinda; ‘’Rusya’nin kendi kendini ilan eden “Donetsk Halk Cumhuriyeti”ni ve “Luhansk Halk Cumhuriyeti”ni tanimaya yönelik kararini kiniyorum. Bu, Ukrayna’nin egemenligini ve toprak bütünlügünü daha da baltaliyor, ihtilafin çözümüne yönelik çabalari asindiriyor ve Rusya’nin taraf oldugu Minsk Anlasmalarini ihlal ediyor’’ dedi.

NATO’nun resmi internet sayfasindan yayinlanan açiklamada; ‘’Genel Sekreter Jens Stoltenberg Ukrayna’nin egemenligine, bagimsizligina ve toprak bütünlügüne tam saygisini yeniden teyit etti. Donetsk ve Luhansk, Ukrayna’nin bir parçasidir. Moskova, ayrilikçilara mali ve askeri destek saglayarak dogu Ukrayna’daki çatismayi körüklemeye devam ediyor. Ayrica Ukrayna’yi bir kez daha isgal etmek için bahane üretmeye çalisiyor’’ ifadelerine yer verildi.

Açiklamanin devaminda; ‘’NATO, uluslararasi kabul görmüs sinirlari içinde Ukrayna’nin egemenligini ve toprak bütünlügünü desteklemektedir. Müttefikler, Rusya’yi mümkün olan en güçlü sekilde diplomasi yolunu seçmeye, Ukrayna ve çevresindeki devasa askeri birikimini derhal tersine çevirmeye ve uluslararasi yükümlülüklerine ve taahhütlerine uygun olarak Ukrayna’dan güçlerini çekmeye çagiriyor’’ ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA