Japonya'da Kar Ulasimda Aksamalara Neden Oldu

Japonya’da etkisini sürdüren siddetli kar yagisi nedeniyle Hokkaido’daki Yeni Chitose Havalimani’nin 2 pistinin kapandigi, 158 uçusun iptal edildigi açiklandi.

Japonya'da Kar Ulasimda Aksamalara Neden Oldu
Japonya’nin Hokkaido eyaleti basta olmak üzere Kuzeydogu Thoku bölgelerinde 2 gündür siddetini artirarak devam eden kar yagisi, hayati olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yetkililer, Hokkaido’daki New Chitose Havalimani’ndaki 2 pistin tamamen karla kaplandigini ve uçuslara kapatildigini açikladi.

Havayolu sirketleri en az 158 uçusun iptal edildigini duyururken, iptal edilen seferlerin sayisinin ilerleyen saatlerde artabilecegi uyarisi yapildi. Demiryolu isletmecisi JR sinirli sayidaki ekspres tren ve hizli trenler de dahil 950 seferin askiya alindigini duyururken, Sapporo Istasyonu, tren seferlerinin de asiri kar yagisi nedeniyle geçici olarak durduruldugu belirtildi. Japonya Meteoroloji Ajansi (JMA), kar yagisinin yarina dek etkisini sürdürmesinin beklendigini açiklarken, kar seviyesinin Niigata eyaletinde 100 cm, Hokuriku’da 50 cm ve Hokkaido’da 30 cm’yi bulabilecegi uyarisi yapildi. Yerel otoriteler ise, riskli bölgelerde yasayan sakinlere yönelik yapilan zorunlu olmayan seyahatlerden kaçinma çagrisini yineledi.

Dün de hayati felç etmisti

Japonya’da etkili olan siddetli kar yagisi nedeniyle dün de 134 uçus iptal edilmis, 683 tren seferi askiya alinmisti. Hava sicakliginin eksi 10 dereceye kadar düstügü Hokkaido’daki Abashiri, Monbetsu ve Kitami sehirleri ile Tokoro Kasabasi’nda tüm ilkokul ve ortaokullarda 1 gün süreyle egitime ara verilmisti.
Kaynak: İHA