ISKUR, Izmir'de Ilk Imzayi Atti

Türkiye Is Kurumu, (ISKUR) Izmir’de ilk ‘ISKUR Kampüste’ protokolünü Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu (IKMYO) ile imzaladi. Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu ve ISKUR arasinda yapilan protokolle, ara eleman istihdaminda önemli bir adim atilmis oldu.

ISKUR, Izmir'de Ilk Imzayi Atti
Is gücü ihtiyacini karsilamaya yönelik en önemli kurum olan Türkiye Is Kurumu (ISKUR) ile Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu (IKMYO) arasinda Hizmetlerinin Sunulmasina Iliskin Isbirligi (ISKUR Kampüste) Protokolü imzalandi. Imzalanan protokolle, ögrencilere CV hazirlama, mülakat-görüsme teknikleri, özgeçmis hazirlama egitimleri, is arama beceri, is gücü piyasasi egitimleri verilecek. Ayrica ögrenci-isveren eslestirmeleri yapilacak. Böylece Yüksekokul ögrenci ve mezunlarinin degisik sektörlerle dogrudan ve bilinçli bir etkilesimi, ögrenimleri sürerken saglanmis olacak.

“ISKUR ögrencilerimizin yaninda olacak”

Protokol hakkinda açiklamalarda bulunan IKMYO Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, “Teorik egitimin uygulamalarla desteklendirildigi ISKUR Kampüste ile Isbasi Egitim Programi gibi aktif isgücü hizmetlerinden de ögrencilerin yararlanmasina destek verilerek erken dönemde ögrencilerin is gücü piyasasini tanimasi ve niteliklerinin arttirilmasi da amaçlaniyor. Bununla birlikte, kariyer günü, istihdam fuari, bahar senlikleri, mezun dernekleri/topluluklari ve ögrenci topluluklarinin çesitli etkinlikleri vb. önemli günlerde ve ögrencilerin yogun oldugu dönemlerde ise ISKUR çesitli desteklerle ögrencilerimizin yaninda olacak” ifadelerini kullandi.

Protokol, IKMYO Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan ve ISKUR Izmir Il Müdürü Kadri Kabak tarafindan imzalandi.
Kaynak: İHA