Fabrika Isçisinin Kopan Ayagi Gaziantep'te Mikro Cerrahi Teknigiyle Dikildi

Sanliurfa’da kaza sonucu her iki ayagini da is makinasina kaptiran fabrika isçisi, ambulansla acil olarak çesitli hastanelere sevk edildi. Bir ayaginda kopma digerinde ise parçalanma olan isçinin ayaginin kesilmesi önerilince, hasta son çare olarak Liv Hospital Gaziantep’e basvurdu. Isçiye burada yapilan acil müdahale sonuç verdi, ayaklarin her ikisi de ameliyatla yerine dikilerek ayaklarda dolasim saglandi.

Fabrika Isçisinin Kopan Ayagi Gaziantep'te Mikro Cerrahi Teknigiyle Dikildi
Sanliurfa’da yasayan 57 yasindaki Tevhide Çiçek, fabrikada çalistigi sirada her iki ayagini da makinaya kaptirdi. Durumu gören fabrika çalisanlari hemen makinayi durdurup, saglik ekiplerinden yardim istedi. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri sahsin sikisan ayaklarini makinadan çikardi. Ayaklarindan birini sadece bir deri parçasinin tuttugu, diger ayagi ise parçalanmis durumda olan isçi için çok sayida hastaneye basvuruldu, ancak doktorlarin hepsi yapilacak bir seyin olmadigini, bir ayaginin kesilmesi gerektigini söyledi.



Iki ay içinde tekrar yürümeye basladi

Hasta bunun üzerine son çare olarak Liv Hospital Gaziantep’e basvurdu. Bu tarz zor ve riskli ameliyatlari daha önce de gerçeklestiren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Serdar Kara’nin yaptigi muayenenin ardindan vakit kaybetmeden hastaneye yatirilan isçi, acil bir sekilde ameliyata alindi. Uzun süren basarili mikro cerrahi ameliyati ile kopan ayak dikildi, her iki ayakta da dolasim saglandi. Hastaya 2 ay içerisinde çesitli ameliyatlar daha yapilarak yürüme fonksiyonu tekrar kazandirildi.

Basarili geçen tedavi ve ameliyat sürecinin ardindan Tevhide Çiçek yeniden sagligina kavustu. Kopan ayagi yerine dikilen Tevhide Çiçek, “Ameliyatin ardindan bacaklarimi yeniden saglikli görmek beni çok mutlu etti. Ilk zamanlarda hiç umudum yoktu. Op. Dr. Serdar Kara ve ekibine ne kadar tesekkür etsem azdir’’ dedi.



“Uzuv kopmalarinda dogru ekibin acil müdahalesi çok önemli”

Op. Dr. Serdar Kara, hastanin kendilerine ilk geldiginde bir bacagini bir deri parçasinin tuttugunun altini çizerek, “Hastamiz geldiginde bacagini sadece bir deri parçasi tutuyordu. Kemik, kas ve tendonlarinda ciddi yaralanmalar olmus ve dokularinda eksiklikler mevcuttu. Basarili bir mikro cerrahi ameliyati ile sinirlerini, damarlarini, tendonlarini ve kemiklerini onararak ayagini basarili bir sekilde diktik, her iki ayaginda da dolasimi sagladik. Bu gibi uzuv kopmalarinda dogru ekibin acil müdahalesi çok önemlidir. Vakit kaybetmeden müdahale edilip uzvun yerine dikilmesi büyük önem tasir’’ diye konustu.

Kaynak: İHA