Dogustan Parmaklari Olmayan Zeynep'in Konservatuar Basarisi

Dogustan bir elinin parmaklari olmayan 19 yasindaki Zeynep Düzgün, Türkiye’nin ilk gemi gençlik merkezi olan Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde 2017 yilinda baglama kursuna basladi. Gençlik Gemisi’nde san, piyani ve konservatuvar hazirlik kurslarina giden Zeynep, farkli üniversitelerin yetenek sinavlarina girerek basari sagladi. Azmiyle herkesi kendisine hayran birakan Zeynep, tercihini Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuari’ndan yana kullandi. Zeynep Düzgün, sik sik Gençlik Gemisi’ne gelerek konservatuara hazirlanan ögrencilere moral veriyor.

Dogustan Parmaklari Olmayan Zeynep'in Konservatuar Basarisi


Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici tarafindan 2014 yilinda hizmete açilan, Türkiye’nin ilk ve tek gemi gençlik gemisi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi, 20 farkli bransta verdigi sanat egitimleri ile sayisiz basarili ögrenciyi üniversite ile bulusturdu. Ücretsiz verilen kurslara katilan ögrenciler hem sanatin essiz yolculuguna katiliyor hem de istedikleri konservatuvari kazanma firsati yakaliyor. 19 yasindaki Zeynep Düzgün de Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’ne gelerek Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvari Türk Müzigi bölümünü kazandi. Zeynep Düzgün’ü diger ögrencilerden ayiran en önemli özelligi ise dogustan bir elinin parmaklarinin olmamasi. Parmaklarinin olmayisini dezavantaj olarak görmeyen Zeynep, 2017 yilinda Gençlik Gemisi’ndeki baglama kursu ile tanisti. Gençlik Gemisi’nde san, piyani ve konservatuvar hazirlik kurslarina giden Zeynep, farkli üniversitelerin yetenek sinavlarina girerek basari sagladi. Azmiyle herkesi kendisine hayran birakan Zeynep, tercihini Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuari’ndan yana kullandi. Zeynep Düzgün, sik sik Gençlik Gemisi’ne gelerek konservatuara hazirlanan ögrencilere moral veriyor.

“Baglama ile aramda kopmayan bir bag olustu”

Baglama ile nasil tanistigini anlatan Zeynep Düzgün,” Çocuklugumdan itibaren baslayan bir hayaldi. Ben daha ortaokuldayken, Istanbul Üniversitesi’nin önünden geçerken, ‘Ben bu okulda okuyacagim’ demistim. Oradan baslayan bir hayaldi. Dogum günümde bana bir baglama aldilar. Oradan heveslendim. Baglama evimde duruyordu biraz geç basladim. Dezavantajlarini yasadim. Zorlandigim çok süreç oldu. Çareyi yine kendimde buldum. ‘Çalisinca niye yapamayayim’ dedim. Ben ilkokuldayken törenler oluyordu. Her seferinde ben 2-3 saat öncesinde giderdim siir falan okumak için. O zamandan baslayan mikrofon merakimda vardi. 5’inci sinifta bir baglama alinmisti. Onu sonra duvara astim. Orada duruyordu. Sonrasinda baglamaya basladim, bir daha biraktim. Tugberk Hocam ile birlikte tekrar basladim ve baglama ile aramda kopmayan bir bag olustu” dedi.



“Bu gençlik gemisi gerçekten bir velinimet”

Zeynep Düzgün,” Sinavlara girdigim zaman sasirdilar. Beklemiyorlardi. Beni gördüklerinde ‘Ne yapabilir’ diyorlardi. Sinava gittim ve birçok okul kazandim. Her okulda, ‘Daha fazla ne yapabilir’ önyargisi vardi. Fakat neler yapabilecegimi gösterdim. Bu sanat merkezi gerçekten bir velinimet. Ücretli kurslara baktigimiz zaman bir egitim veriliyor ancak ne kadar yeterli. Burada hocalarimiz olsun, yetkili hocalarimiz olsun bir seye takildigimiz zaman bizlere hemen dönüs yapiyorlar. Saat fark etmeksizin ögretmeye açiklar. Bu imkâni sagladigi için basta Tuzla Belediye Baskanimiz Dr. Sadi Yazici’ya tesekkür ediyoruz. Su an birçok kisinin içinden geçeni söylüyorum” dedi.

Kaynak: İHA