Çocuklar Artik Emin Ellerde

DÜZCE – Düzce’de baslayan okul öncesi egitim kursunda, hem anne ve anne adaylari hem de kres ve anaokullarinda çalisacak kadinlar bilinçlendiriliyor.

Çocuklar Artik Emin Ellerde
Meslek kurslarindan hobi kurslarina kadar birçok alanda kurslar açan Düzce Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu, kadinlarin egitimine katkida bulunuyor. Bu kapsamda, Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu bünyesinde okul öncesi egitim kursu açildi. 4 ay sürecek olan kursta; çocuk bakimi, gelisimi ve çocuk egitiminde kullanilan materyallerin yapimi ögretiliyor.

"Çocuklarimi yanlis yetistirmisim"

Kurstan memnun oldugunu söyleyen kursiyer Binnaz Eltay, "Burada çok güzel seyler ögreniyorum. Çocuklarimizi yanlis büyütmüsüz. Onu burada gördüm. Simdi torunlarimi ya da komsularimin yeni dogacak çocuklarini daha iyi egitebilecegime eminim. Çocuklarimizin oynayabilecegi, senlenebilecegi kukla gibi oyuncaklarin yapimini ve çocuklarin egitimini ögreniyorum. Çocuklarim artik büyüdü. En küçügü 24 yasinda. Kurs bittikten sonra yegenlerimi, torunlarimi yetistirirken daha çok dikkat edecegim. Çünkü küçük çocugum yok. Ileride torunlarim olursa daha bilinçli büyütebilecegime eminim" dedi.



"Hem anneler hem de ögrenciler mutlaka gelmeli"

Daha önce kreste çalistigini, bazi eksikliklerini fark ederek kursa katilmaya karar verdigini belirten Fatma Ebrar Gündogdu ise su ifadeleri kullandi:

"Kursumuz daha yeni basladi ancak yeni baslamasina ragmen birçok bilgiyi ögrendik. Ben daha önce kreste görev almistim. Görev yaparken birçok eksigim oldugunu fark ettigim için bu kursa basladim. Su anda da her sey gayet güzel gidiyor. Ilerleyen zamanlarda kursumuz bittiginde kendimi daha da fazla gelistirecegimi düsünüyorum. Bu kursta ögrendiklerimin bana çok faydasi olacak. Çocuklarimi yetistirirken de faydasi olacak. Hem bayanlara hem de üniversitelerde çocuk gelisimi okuyanlara, lisede çocuk gelisimi okuyanlara bu kursu öneriyorum"
Kaynak: İHA