Aydin'da Sahte Çek Operasyonu

Insaat malzemeleri satisi yapan firmalardan sahte çek kullanarak dolandiricilik yapan süphelilere yönelik aralarindan Aydin’in da bulundugu Denizli merkezli 4 ilde yapilan operasyonda 7 kisiden 4’ü tutuklandi.

Aydin'da Sahte Çek Operasyonu
Denizli’de insaat malzemesi satisi yapan firmalardan sahte çek vererek almis olduklari malzemeleri, suç organizasyonuna dahil olan hurdacilar araciligi ile paraya çeviren çete için polis ekipleri dügmeye basti. Yapilan çalismalar neticesinde süphelilerin mal alisi için pazarlik yaptiklari esnada karsiligi olan gerçek çek fotograflarini kullandiklari, alis veris esnasinda ise algi yanilmasi olusturmak suretiyle sahte olan fiziki çek kullanarak dolandiricilik suçunu isledikleri tespit edildi. Denizli merkezli Manisa, Aydin ve Istanbul illerinde bulunan 6 ikamet ve 2 isyerine yönelik düzenlenen es zamanli operasyonlarda, 7 süpheli yakalandi.

“Nitelikli Dolandiricilik”, “Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarindan adli makamlara sevk edilen süphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA