47 Senedir Kan Bagisliyor
Türk Kizilay Edirne Kizilay Kan Bagis Merkezi ve Kizilay Malkara Ilçe Temsilciligi tarafindan Malkara ilçesinde düzenlenen “kan bagis” kampanyasinda 3 günde 167 ünite kan bagisi yapildi.

Bu güzel anlara IHA olarak bizlerde taniklik ettik.
Doktor Erhan Aksoy tarafindan yapilan açiklamada, “Kan acil degil, sürekli bir ihtiyaçtir. Bagislamis oldugunu kan ile 3 kisiye hayat veriyorsunuz. Özellikle pandemi sürecinde insanlarin bagis aliskanliklarinin birazcik düsmeler yasandi. Soguk havalarin etkisiyle de stoklarimizda ciddi düsüsler yasandi. O yüzden de bu dönemde tüm vatandaslarimizi kan bagisi özellikle daha da duyarli olmaya davet ediyoruz. Ismail beye madalyasini takdim ettik. Kendisini tebrik ediyorum” seklinde konustu.
Madalya alan Ismail Üzüm ise, “Ben kan vermekten çok mutluyum. Kan merkezimizde halkimizin kan vermesi saglik demektir, huzur demektir, mutlu olmak demektir. Bugünkü sartlarda bu. Durumlarda kan vermenin insanlara ne kadar faydali oldugunu vatandas olarak hissettirmek, onlari kan vermeye davet etmek çok zevk ve mutluluk veriyor bana. Bu sebepten dolayi 1974 yilindan bugüne kadar vermis oldugum kanallari hayirli ve devletine saglikli 1 sekilde vatandaslara faydali olduysam kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum” dedi.
